У току радови на асфалтирању улица у општини Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 09.10.2023. – У неколико насељених места у општини Кула у току су радови на асфалтирању улица – асфалтиран је део Лењинове улице у Крушчићу, као и улица Арсенија Чарнојевића у Сивцу, почели су радови на путу Крушчић – Руски Крстур, а радови теку и на завршетку улица Радноти Миклоша, Петефи Шандора и Ласла Гала у Кули. Радове су обишли председник Општине Кула, Дамјан Миљанић и председник Савета Месне заједнице Доњи град, Александар Мосорка.

По речима председника општине, у току су велики и мали послови на путевима на територији наше општине, а како се улица која се тренутно ради укршта са пругом, напоменуо је да очекују да тај пројекат буде готов следеће године и да се потом приступи изградњи нове, електрифициране пруге од Врбаса, преко Куле до Сомбора:

,,Сваке године асфалтира се део локалних путева, али се ради и на путној мрежи, на изградњи нових атарских и локалних путева. Асфалтиран је део Лењинове улице у Крушчићу, улица Арсенија Чарнојевића у Сивцу, а  овде теку радови на завршетку улица Радноти Миклоша и Петефи Шандора и једне мале улице Ласла Гала. Ових дана су почели радови и на великом пројекту, на путу Крушчић – Руски Крстур. Очекујемо да у току октобру почну радови на највећем инфраструктурном пројекту практично у држави, а то је ,,Осмех Војводине“, тако да се раде и велики и мали послови и путеви на територији наше општине. Иако је крај грађевинске сезоне, и даље има доста посла. У овој малој улици Ласла Гала грађани су имали велики проблем са атмосферском водом и лошим путем, што је урађено, а раде се и много већи послови. Ова улица укршта се са пругом и пројекат реконструкције пруге од Врбаса, преко Куле до Сомбора је у току. Очекујемо да тај пројекат буде готов следеће године и да се приступи изградњи потпуно нове, електрифициране пруге. Биће обновљене све железничке станице – у Кули, Црвенки и Сивцу и биће изграђена готово нова пруга за брзину воза од 120 километара на сат“.

Фото: Qmedia

Председник Савета Месне заједнице Доњи град нагласио је да је овим асфалтирањем решен велики проблем са водом и лошим путем који су имали грађани који живе у овим улицама:

,,Овај проблем је коначно решен. Прошле године је кренуло асфалтирање Улице Радноти Миклоша које је и завршено. Сада смо решили и овај део Петефи Шандора, тако да је тај велики проблем решен. Ово је у ствари наставак сарадње Месне заједнице, односно представника, са грађанима који долазе у Месну заједницу и износе своје проблеме и ми се трудимо да их решимо. Пруга ће у наредном периоду бити решена, ради се пројекат и надам се да ће то трајати до две године и да ћемо добити пругу којом ће возови ићи брзином од 120 километара на час“.

Један од грађана који се заложио за то да грађани ове улице добију боље услове,  Милован Ђурић,  исказао је велику захвалност председнику општине и истакао да су сада сви проблеми које су имали у улици решени:

,,Ово ми веома, веома значи. Не могу да опишем колико сам срећан. Имали смо великих проблема са водом и канализацијом и одлучили смо да потражимо помоћ. Прво сам отишао у Месну заједницу, да се консултујем са њима и они су ме послали у Општину. Ишао сам у Инспекцију за комунално, затим у Инспекцију за путеве, они су дошли и погледали и напослетку сам ишао и код председника општине. Хвала му је што ме је примио, чак сам био и мало досадан. Имао сам разумевања што је то мало потрајало, разумем да не може за један дан и да је за све потребно време. Када се погледа, није то велика инвестиција, али када почне да се ради изађе мало више. Када сам видео да су машине дошле да раде био сам пресрећан. Нека се урадило, па мени колико траје, а трајаће будућим генерацијама. Сада смо решили све и све имамо“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакIngyenes szülőknek szóló workshopok Kúlán
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here