Објављен Просторни план за „Осмех Војводине“

Fotо: Dnevnik.rs

ВОЈВОДИНА, 10.10.2023. – Објављен је Просторни план за ,,Осмех Војводине“. На саобраћајници дугој 164 километра од мађарске до румунске границе градиће се 11 петљи. Будућа саобраћајница биће дуга 164 километра и пројектована је за брзину од 100 километара на сат. Укупна површина обухвата просторног плана је нешто мања од 11500 хектара.

Коридор мотопута Сомбор – Кикинда почиње од површинске кружне раскрснице непосредно након граничног прелаза Бачки Брег, док се завршава у зони Града Кикинде на површинској кружној раскрсници – излазу ка насељу Наково и граничног прелаза Наково. На коридору мотопута је планирана изградња 11 петљи и 12 површинских раскрсница, у циљу повезивања мотопута са околним насељима и путном мрежом нижег ранга.

Изградња ове саобраћајнице, је закључком Владе Србије 26. августа 2021. године, проглашена пројектом од посебног значаја за Републику Србију и његова реализација ће се вршити по основу Закона о посебним поступцима ради реализације пројекта изградње и реконструкције линијских инфраструктурних објеката од посебног значаја за Републику Србију.

Извор: Дневник

Претходни чланакРасписан Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ у 2023. години
Следећаи чланакСолистички концерт Марине Бранков у петак у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here