Фонд ПИО: Повећање пензије за све, без подношења захтева

Фото: ПИО Фонд

СРБИЈА, 13.10.2023. – Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за 5,5 одсто, почев од 1. октобра 2023. године, односи се на све кориснике пензија и осталих права.

Исплату увећаних октобарских пензија и осталих права Фонд ПИО ће реализовати почетком новембра 2023. године.

Напомињемо да није потребно да корисници пензија подносе захтев за исплату увећаних пензија, с обзиром на то да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења.

Такође, будућим корисницима пензија и осталих права наведено повећање ће се урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада јер је општи  бод усклађен за исти износ као и пензије, тако да они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези са тим.

У вези са наведеним, скрећемо посебну пажњу свим корисницима пензија и осталих права, како постојећим тако и будућим, да било какво позивање корисника пензија од стране разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана и сл) да наведена повећања могу остварити њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице за себе и своје наследнике.

Извор: РФ ПИО

Претходни чланакУ недељу у Црвенки друга по реду „Штукијада“
Следећаи чланакУченица ОШ „Вук Караџић“ другопласирана на конкурсу Министарства просвете

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here