ПАНОРАМА АКТУЕЛНОСТИ: запажен биланс успеха карате клуба „Хајдук“

Фото: Qmedia

КУЛА, 13.10.2023. – Карате у општини Кула има вишедеценијску традицију и, слободно се може написати, исто толико дугу традицију успеха. Свакако, без жеље за занемаривањем било којег појединца или колектива, добар део те традиције заслуга је карате клуба „Хајдук“ из Куле. Прошла и текућа сезона нису изузетак када су успеси у питању, а тренер карате клуба „Хајдук“, Никола Гребер, рекао је да су, свакако, највећи успеси медаље са Светске лиге младих и Балканијаде, али и да не изостају успеси на покрајинском и републичком нивоу. Такође, Гребер истиче да једина тајна сваке победе и медаље лежи у чињеници да су они једна породица, где су сви уз једног и један за све и да, док је тако, љубитељи каратеа у општини Кула сасвим извесно могу да очекују нове радосне вести:

„Нагласио бих то да заиста из сезоне у сезону остварујемо фасцинантне резултате, па је тако прошла сезона била можда и једна од најбољих у историји нашег клуба. Истакао бих двоје такмичара, Матеу Калмар и Михајла Крнајца, који мало одскачу када су крајњи пласмани у питању. Слободно могу да кажем да смо освојили све што се освојити може и где год смо се појављивали, освајали смо пехаре у генералном пласману. Што се тиче државних првенстава и купова, у свим узрасним категоријама освојили смо осам златних, осам сребрних и четрнаест бронзаних медаља и, на крају, шлаг на торту је ставио Михајло Крнајац, где је 1. јула, на крају прошле сезоне, освојио златну медаљу у Поречу на Светској лиги младих, што је вансеријски успех. Доста дуго смо се задржали у сали а затим смо имали једну кратку паузу од тридесетак дана, те смо након тога кренули у нове радне победе. У току је и упис нових чланова, који бих посебно нагласио јер су септембар и октобар месеци када се уписују нове наде. За сада то иде у веома добром смеру, а за млађе категорије задужени су Милош Данилов и Зоран Рашковић, који веома добро раде свој посао и, уз Лазара Гребера и Милорада Крнајца, сви ми чинимо један успешан тим. Сматрам да су наши најбољи такмичари физички и ментално сазрели за успехе европског и светског ранга, а ја сам лично веома поносан са њима. Сви у клубу функционишемо савршено и сматрам да је сада моменат за још веће резултате. Први изазов који нам следи јесте међународни турнир „Београдски победник“ који се одржава већ неколико деценија и ту већ очекујем добре резултате како би смо бриљирали на Првенству Србије и, у складу са тим резултатима, очекујемо евентуалне позиве за шампионат Балкана који је ове године одржава у Словенији, а у фебруару је првенство Европе, где иду само најбољи из категорије и ту се надамо позиву, а радићемо на томе да буде и евентуалних места на победничком постољу“.

Матеа Калмар је освојила бронзу на јуниорској Балканијади а, када је о будућим изазовима реч, фокусирана је да понови успех на првенству Балкана, као и на то да оствари добар пласман на неколико међународних турнира на којима ће учествовати:

„Свакако, мој највећи резултат је бронзана медаља на Балканском првенству одржаном у Бару. Имала сам пет мечева и у мечу за бронзану медаљу сам победила такмичарку из Словеније са 4:2 и тиме сам обезбедила своје место на трону. На недавно одржаном Првенству Војводине екипно смо освојили прво место а појединачно сам освојила треће место. Када је реч о предстојећем државном првенству, лично очекујем да ћу освојити медаљу, а наравно да бих волела да то буде најсјајнија, златна, медаља.“

Михајло Крнајац је златном медаљом освојеном на Светској лиги младих обрадовао све љубитеље ове древне борилачке вештине на подручју општине Кула. Говорећи о својим приоритетима, Крнајац истиче да му је на првом месту полагање за црни појас, а затим и да узме медаљу на такмичењу високог ранга:

„Имао сам седам мечева у Светској лиги младих и исто толико победа сам остварио, а, када је о финалу реч, славио сам са 3:1. Када је реч о Првенству Војводине, мало сам кикснуо у финалу и освојио сам друго место. Изгубио сам прегласавањем, пошто је било 0:0. Радили смо и екипно и били смо други, а поред мене радили су још и Милош Крнајац и Растко Мијановић. Када је о плановима за будућност реч, полагаћу за црни појас пошто сам сад браон појас, а такође ћу се потрудити да узмем и медаљу на неком већем такмичењу као што су првенства Балкана и Европе и то би у принципу било то што се тиче неких мојих личних планова“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПочео Јесењи фестивал цвећа у Кули
Следећаи чланакУСАИД и Општина Кула са ученицима осмог разреда о енергетској ефикасности

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here