Прва група родитеља и деце из општине Кула на путу према Царској Бари: Број пријављених већи од очекиваног

Фото: Qmedia

КУЛА, 13.10.2023. – У оквиру пројекта Општине Кула за финансирање мера популационе политике подршке деци и породици, а који финансира Министарство за бригу о породици и демографију, организовани су бесплатни целодневни излети за родитеље и децу уз сјајан програм – обилазак Царске баре, вожња речним бродом, заједнички ручак у ресторану, заједничке игре и такмичења деце и родитеља уз аниматоре и обилазак Каштела Ечка у повратку за Кулу. Циљ активности је развој позитивних породичних искустава и развој односа игре и сарадње родитеља и деце под слоганом ,,Дан са породицом је дан за памћење“.

Прву групу родитеља и деце, окупљене испред Економско – трговинске школе у Кули, поздравио је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је излет само део занимљивог пројекта који обухвата и изградњу једног лепог игралишта, али и израду веб сајта путем којег ће грађани моћи да ангажују особе за различите услуге – пеглање, чување деце итд:

,,Занимљива екскурзија у још занимљивијем пројекту. Захваљујем се, пре свега, министарки Кисић и њеном Министарству на подршци овом пројекту. Пројект обухвата и изградњу једног лепог игралишта које је игралиште за децу, али и простор који могу да користе старији, тако да смо направили спој старијих, односно пензионера, и деце. Ово је прва екскурзија која је организована, предвиђена за родитеље са децом, да подржимо родитељство и саму функционалну породицу. На крају, преко веб сајта биће могуће, што је такође део овог пројекта, да грађани разне потребе, рецимо услуге пеглања и чувања деце, користе преко лицинцираних особа. Моћи ће да изаберу кога да позову преко сервиса који ће ускоро бити инсталиран, што је део комплетног пројекта“.

Када је реч о једнодневном излету, истакао је да је број пријављених премашио очекивања, па ће самим тим гледати  да укључе што више људи, мимо предвиђеног броја:

,,Када је реч о овом излету, реч је о једнодневном излету, а данас је први од укупно неколико аутобуса који ће поћи на излет у наредном периоду јер је број пријављених превазишао број који смо ми предвидели да буде обухваћен овим пројектом, тако да ћемо гледати да укључимо што више људи и мимо оног стартно предвиђеног броја“.

Родитељи и деца одушевљени су идејом излета. Разговарали смо са Слободаном и Зорицом Мучибабић који су са сином Миодрагом одлучили да се пријаве јер им се идеја заиста допала:

,,Јако нам се свидела идеја. Видели смо је на вашем сајту и одлучили смо да се пријавимо баш због тога што су у питању деца. Данас очекујемо лепо време, леп провод и забаву. Чули смо да ће бити доста занимација за децу, вожња са бродићем…“

Извор: Q media

Претходни чланакУченица ОШ „Вук Караџић“ другопласирана на конкурсу Министарства просвете
Следећаи чланак„Веверице“ иду у Кикинду, стартују одбојкаши и одбојкашице „Хајдука“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here