У понедељак отварање првог Енергетског инфо центра у општини Кула

Фото: УСАИД

КУЛА, 14. 10. 2023. – Пројекат ,,Боља енергија“, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), и Општина Кула у понедељак 16. октобра отварају први Енергетски инфо центар.

Свечано отварање ће својим присуством увеличати директорка мисије УСАИД-а у Србији Брук Ајшам, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

Задатак Енергетског инфо центра биће да информише грађане о енергетској ефикасности, о мерама које могу да се предузму у циљу што мањег расипања енергије, као и о субвенцијама које нуди држава. У Кули ће грађанима на располагању бити обучени представници Општине Кула који ће их информисати о механизмима подршке које нуди држава, као и о најбољим изборима за њих и њихову породицу. У Инфо центру користиће се савремени Бест софтвер који ће грађанима пружити основне информације и олакшати им доношење одлука.

Планирано је да се овакви Инфо центри отворе широм Србије, ради информисања грађана о погодностима и правима које имају када је у питању енергетска ефикасност.

Извор: УСАИД

 

Претходни чланакУСАИД и Општина Кула са ученицима осмог разреда о енергетској ефикасности
Следећаи чланакОсуђујемо лицемерје: Бошко Обрадовић „бранитељ“ Косова са Дедиња

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here