Државни секретар Марко Кешељ посетио Руски Крстур

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 18.10.2023. – Државни секретар у Министарству спорта, Марко Кешељ, посетио је Руски Крстур. Повод посете било је уручење донације у виду спортске опреме фудбалском клубу „Русин“ који ове године слави сто година постојања. Државни секретар Кешељ искористио је прилику да честита домаћинима један вредан јубилеј као што је сто година постојања и истакао је да министарство и Влада Републике Србије желе да покажу да су сви спортски клубови подједнако важни и да сви могу да рачунају у сваком моменту на помоћ и подршку:

„Повод моје данашње посете је жеља Министарства спорта и Владе Републике Србије да покажу да су сви клубови, било да су у малим или великим срединама, једнако важни и битни. Желимо, уз то што се улаже у инфраструктуру и националне стипендије и признања, да на овај начин покажемо нашим младим спортистима да је министарство уз њих и овом приликом сам донео симболичну донацију у виду спортске опреме. Надам се да ће неко од ове деце заиграти на фудбалским стадионима широм Европе и да ће наступати у дресу са државним грбом. Ми смо увек ту, за сваки потенцијални проблем ми ћемо изаћи у сусрет и баш ово је једна од акција која ће се у неком наредном периоду наставити и сви спортови ће и убудуће бити препознати као важни и биће адекватно подржани и финансирани“.

Државног секретара дочекао је, поред руководства фудбалског клуба „Русин“, и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који се захвалио на посети и истакао је да је ова посета један симболичан вид подршке министарства поред, наравно, конкретне подршке која није мала и која је веома драгоцена за спортске колективе, како у општини Кула, тако и шире:

„Желим да се захвалим државном секретару Марку Кешељу на данашњој посети, јер је лично присуство увек веома битно. Стогодишњица фудбалског клуба „Русин“ јесте, условно речено, повод, али присуствовање представника министарства јесте симболичан вид подршке. Држава је ту да створи услове, да створи инфраструктуру и да обезбеди опрему, а остало је на спортским радницима који сјајно раде свој посао. У Руском Крстуру, уверен сам, има потенцијала и жеље најмлађих житеља да се баве фудбалом и спортом уопште“.

Председник фудбалског клуба „Русин“, Тихомир Медић, захвалио се на вредној донацији која је, према његовим речима, драгоцена у даљем функционисању и раду овог фудбалског клуба:

„Најпре бих напоменуо да имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом и Месном заједницом Руски Крстур, помажу нам максимално и сматрам да је управо та сарадња пример добре праксе. Овом приликом се захваљујем државном секретару Кешељу што је дошао да нас посети и који нам је уручио неопходну спортску опрему која се брзо троши те је из тог разлога првенствено драгоцена. Ми се захваљујемо што су дошли у наше мало село и  ова посета је доказ да Руски Крстур није заборављен и да може да рачуна на подршку“.

Извор: Q media

Претходни чланакИзложба ручних радова и стваралаштва чланова ЛАГ-а сутра на Старој кудељари
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here