Општини Кула додељена средства за суфинансирање пројекта програма запошљавања

Фото: Влада Републике Србије

БЕОГРАД, 19.10.2023. – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек доделио је јуче у Влади Србије представницима локалних самоуправа уговоре у оквиру Програма подстицања регионалног раста.

Реч је о развојним пројектима пре свега у области комуналне инфраструктуре. Будући да регионални развој има и социјалну димензију, локалне самуправе су добијена средства определиле и за улагања у социјалну инфраструктуру, као што су културни центри и игралишта за децу. Улагано је и у унапређење туристичког садржаја, али и у дигитализацију и модернизацију општинских услуга.

Уговоре су преузели представници општина и градова Пријепоље, Мали Зворник, Брус, Жагубица, Кула, Ужице, Крупањ, Врњачка Бања, Врање, Бабушница, Трговиште, Деспотовац, Сјеница, Зрењанин, Нова Црња, Кикинда, Параћин и Велика Плана.

Уговор је, испред Општине Кула, потписала помоћница председника оппштине Јелена Павков, а средства су опредељена за суфинансирање пројекта ,,Програм запошљавања општине Кула 2024 – 2026 са акционим планом“.

Фото: Влада Републике Србије

Извор: Влада Републике Србије

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУ недељу Сајам зимнице у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here