ПУ ,,Бамби“ Кула: До краја године субвенције за другорођену децу

Фото: Qmedia

КУЛА, 19.10.2023. – У оквиру пројекта са Министарством за бригу о породици и демографију, изграђено је ново дечије игралиште у Кули, родитељи и деца добили су прилику да оду на једнодневни излет, а боравак другорођене деце која су уписана у вртиће у оквиру ПУ ,,Бамби“ у наредним месецима биће субвенционисан.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, обишао је Вртић ,,Колибри“ у којем има највише другорођене деце, и захвалио се Министарству на одобреним средствима за овај сјајан пројекат:

,,О овом пројекту говорено је више пута. У склопу самог пројекта је изградња дечијег игралишта, у Улици Маршала Тита у Кули, код Ламела, која је управо приведена крају. Занимљив део пројекта је и дружење породица, дакле родитеља са децом, за које је организован одлазак, тј. излет на Царску бару. 150. деце и њихових родитеља отишло је или ће отићи на дружење у наредним недељама. Трећа фаза пројекта је портал, односно сервис путем којег ће грађани моћи да поруче услуге које су потребне из домена чувања деце и разних кућних послова, а те услуге биће сертификоване и скупљене на једном месту. Четврта фаза пројекта везана је за субвенцију другорођене деце. Овом приликом захваљујем се Министарству за бригу о породици и демографију на одобреним средствима. Пројекат је сјајан, издвојена су велика средства, готово 15 милиона динара, и нешто од резултата тог пројекта, као што је игралиште, остаће трајно, а оно што се показује као добра пракса гледаћемо да реализујемо и у наредним годинама, било са Министарством или из буџета Општине Кула“.

Директорка ПУ ,,Бамби“, Снежана Булатовић, истакла је да је у питању потпуно бесплатан боравак другорођене деце у вртићу за октобар и новембар и делимично субвенционисан боравак у децембру:

,,У оквиру овог пројекта субвенционише се боравак у вртићу другорођене деце и та субвенција се односи на свако другорођено дете које је уписано у наш вртић. Данас смо у Вртићу ,,Колибри“, где има највише другорођене деце – 104. За родитеље ће октобар и новембар бити бесплатни, а када је у питању децембар родитељи ће плаћати 42% од оне цене која се односи на њих“.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Водова фест“ у суботу у Руском Крстуру
Следећаи чланакУручени уговори за самозапошљавање, општина Кула богатија за 13 нових предузетника

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here