BABACSOMAG-AJÁNDÉKOZÓ

Fotó: Qmedia

KÚLA, 2023.10.20. – Már több alkalommal is tanúi lehettünk, hogy az anyaország támogat és odafigyel ránk, gondoskodik rólunk. Az anyasági támogatás a babacsomag valamint az óvodásokat, iskolásokat de a felsőoktatási intézmények hallgatóit is számtalan lehetőségen keresztül biztatja magyarságuk megtartására.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az MNT közreműködésével ma itt Kúlán 39 babacsomagot osztunk ki, a magyar családok támogatását szemelőtt tartva, mondta Kozma Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács tagja. Majd hozzátette, hogy bízik abban, hogy a megajándékozott kisgyermekek magyar szellemiségben és a keresztény értékrend szerint nevelkednek, és a közeljövőben aktív tagjai lesznek a Népkör MMK –ban tevékenykedő számtalan szakcsoportnak valamint a magyar tannyelvű tagozatra íratják majd őket szüleik, ami egyben megmaradásunkat is biztosítja itt a szórványban.

Valka Károly, Kúla alpolgármestere a babacsomagosztón elmondta, hogy az önkormányzat is mindent megtesz annak érdekében, hogy különböző módon támogassa a kisgyermekes családokat, könnyítve így azok anyagi helyzetén. Támogatja az újszülötteket, a napközis ellátást, az iskolakezdést, a biztonságos közlekedést, a szabadidős programok helyszínét.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакЧланови ЛАГ-ова из Француске и Естоније у студијској посети Кули
Следећаи чланакОдржан 3. меморијални турнир у фудбалу „Бобан Дамјановић“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here