Одржан 3. меморијални турнир у фудбалу „Бобан Дамјановић“

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 20.10.2023. – Трећи по реду меморијални турнир у фудбалу „Бобан Дамјановић“ потврдио је свој примат и заслужено место на фудбалској мапи Србије, те су и ове године учесници били београдски „вечити ривали“, „Црвена Звезда“ и „Партизан“, затим новосадска „Војводина“, суботички „Спартак“, „ТСЦ“ из Бачке Тополе, школа фудбала „Душан Силни“ из Врбаса, „Тврђава“ из Бача и, наравно, домаћа екипа „Полет“ из Сивца. На самом почетку, присутнима се обратила ћерка покојног Бобана, Дуња Дамјановић, која се захвалила свима који су дошли на турнир и, на најлепши начин, евоцирали успомену на њеног оца. Турнир је отворио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је Бобан Дамјановић волео „Полет“ и Сивац и да овај турнир чува лик и дело једног племенитог човека као што је био Дамјановић:

„Има доста меморијалних турнира и  сви су значајни, али овај турнир има посебан значај за мене лично. Бобан је био мој пријатељ, сарадник и саборац, тако да је један леп дан послужио за евоцирање успомене, посебно када се има у виду да је Бобан волео фудбал и, нарочито, фудбалски клуб „Полет“. Ове године учествују сјајне екипе, организација је на високом нивоу а општина је и ове године препознала значај турнира и адекватно је подржала саму организацију“.

Генерални секретар фудбалског клуба „Полет“, Жељко Варагић, рекао је да, када на неки турнир дођу „Партизан“ и „Црвена Звезда“, онда је јасно да тај турнир поседује углед и реноме. Такође, Варагић је истакао да наредне године планирају да одрже турнир у јулу, са много већим бројем екипа и трајањем од два дана, а као могућност је оставио и интернационални карактер турнира, што је такође један од планова организатора:

„Моје лично мишљење је да на турниру учествују најбоље екипе са простора Војводине и Србије. Мало је турнира где учествују „Црвена Звезда“ и „Партизан“ и то за нас је велика част што су они данас у Сивцу. Од осталих учесника ту су „Спартак“ из Суботице, „ТСЦ“ из Бачке Тополе, новосадска „Војводина“, „Тврђава“ из Бача, школа фудбала „Душан Силни“ из Врбаса и, наравно, ми као домаћини турнира. Сви учесници су се радо одазвали и верујте ми да смо имали још много клубова који су изразили жељу да учествују, али смо одлучили да још ове године буде турнир са осам екипа, док за наредну годину планирамо турнир од два дана са много већим бројем екипа. Такође, размишљамо о томе да зовемо и екипе из иностранства, те неће бити изненађење ако турнир поприми интернационални карактер“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакBABACSOMAG-AJÁNDÉKOZÓ
Следећаи чланакГде то иде Шведска: Висока инфлација, слабљење привреде и обрачун криминалних банди

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here