Председник Судијске комисије ФСС, Дејан Сантрач, посетио фудбалске клубове „Кула“ и „Липар“

Фото: facebook/ Damjan Miljanić

КУЛА, ЛИПАР, 23.10.2023. – Председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије, Дејан Сантрач, посетио је фудбалске клубове „Кула“ и „Липар“ и том приликом уручио је донацију у виду спортске опреме и лопти. Ова донација, према речима људи из ових клубова, допринеће даљем функционисању и борби за бодове ових спортских колектива у подручном рангу. Дејан Сантрач истакао је да клубове из, условно речено, малих средина одликује фер плеј и љубав према фудбалу, те да Фудбалски савез Србије препознаје ту чињеницу и, у складу са тим, пружа конкретну подршку:

„Данас је за мене један леп дан када обилазим, условно речено, мале клубове јер у мањим клубовима и срединама спортски радници су људи великог срца који, заиста, искрено воле фудбал и који одвајају од себе и својих породица време и материјална средства како би ти клубови преживели. Фудбалски савез Србије има праксу да такве клубове помогне и да их обиђе, а конкретно смо донирали „Кули“ и „Липару“ пет лопти и комплетну гарнитуру опреме и надам се да ће то помоћи у функционисању ових клубова. Сигуран сам да ће гест више вредети у смислу да клубови знају да савез мисли на њих и да, у непосредној комуникацији са њима, можемо да чујемо који су њихови проблеми и шта би смо могли да урадимо како би они имали још боље и квалитетније услове за рад“.

Фото: facebook/ Damjan Miljanić

Председника Судијске комисије дочекали су људи из руководства фудбалских клубова „Кула“ и „Липар“, као и председник општине Кула, Дамјан Миљанић и директор Спортског центра општине Кула, Владан Рачић. Председник фудбалског клуба „Кула“, Ђорђе Букејловић, захвалио се на донацији и рекао је да ће добијена опрема итекако допринети даљем фукционисању клуба:

„Пуно нам значи свака помоћ, наш клуб се такмичи у Подручној лиги Сомбор и само вођење једног оваквог колектива подразумева велика средства и одрицања. Желим овим путем да се захвалим господину Сантрачу на урученој опреми која ће нам веома значити у даљим изазовима. Такође, захваљујем се и представницима локалне самоуправе на челу са Дамјаном Миљанићем на великој подршци, без које би само функционисање нашег клуба било доведено у питање“.

Директор Спортског центра општине Кула, Владан Рачић, рекао је да уручена опрема представља доказ бриге Фудбалског савеза Србије за развој фудбала у нашој држави, те да је за похвалу чињеница да за савез не постоје мали и велики клубови, већ да су сви подједнако важни за даљи опстанак и развој нашег фудбала:

„Пре свега, хтео бих да се захвалим Фудбалском савезу Србије и господину Сантрачу на изузетно вредној донацији у виду опреме. То је показатељ, пре свега, да они нису заборавили клубове из нижих рангова и малих средина, што је за сваку похвалу. Такође, хтео бих да кажем да Спортски центар општине Кула две године уназад води рачуна о седам стадиона и на тај начин је општина Кула много помогла фудбалским клубовима, зато што је у претходном времену била пракса да клубови троше своје ресурсе за одржавање објеката и терена, што сада није случај. Мислим да је општина Кула једна од ретких која води бригу о седам стадиона. Поред тога ту су и три хале и два базена и то је веома добро, јер су клубови растерећени финансијском смислу и не троше своја средства на одржавање поменутих локација“.

Фото: facebook/ Damjan Miljanić

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ Руском Крстуру одржан Сајам зимнице
Следећаи чланакОдржан концерт пијанисте Стефана Ђоковића

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here