Одржан састанак НООИС са представницима локалних организација и локалне самоуправе

Фото: Qmedia

КУЛА, 26.10.2023. – У свечаној сали Скупштине општине Кула данас је одржан састанак представника Националне организације особа са инвалидитетом Србије са представницима локалних организација и локалне самоуправе, а који је део програмских активности које подржава Министарство за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, односно сектор за заштиту особа са инвалидитетом.

Извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом, Иванка Јовановић, истакла је да настоје да буду  у редовној комуникацији са локалним организацијама, а све са циљем унапређења положаја особа са инвалитетом у Србији:

,,Данас у Кули наши домаћини су Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама ,,Плава птица“ и Општина Кула и заиста им се захваљујем, као и свим учесницима данашњег састанка, а то су заправо представници свих организација особа са инвалидитетом које делују у општини Кула. Идеја је да као кровна организација која заступа интересе свих  особа са инвалидитетом у нашој земљи – особа са физичким, сензорним, инелектуалним идентитом, будемо у редовној комуникацији са локалним организацијама, како бисмо успоставили што бољу комуникацију и како бисмо пренели информације о нашим активностима на националном нивоу, али и како бисмо се упознали са активностима које се спроводе на локалном нивоу, а све то  како бисмо унапредили нашу сарадњу и како бисмо кроз наше заступничке активности, односно лобирање код највиших државних органа, ресорних министарстава, у  Народној скупшини, али и на локалном нивоу радили на унапређењу положаја особа са инвалидитетом у свим областима,  почев од области  социјалне и здравствене заштите, културе и образовања, јер не постоји ниједна област која се не тиче особа са инвалидитетом као равноправних грађана нашег друштва“.

По речима председника општине Кула, Дамјана Миљанића, ова посета је значјна општини јер је то потврда доброг рада Општине Кула када је реч о финансирању и спровођењу програма са удружењима инвалида:

,,Драго нам је што је директорка данас овде, испред Националне организације особа са инвалидитетом. То само по себи доста значи. Упознаће се са тим како функционишу локална удружења, као и удружења која покривају више општина и са друге стране каква је то сарадња и на који  начин се сарадња остварује са Општином Кула. Искуства су добра и управо због тих позитивних искустава је произишла и данашња посета. Значајна је удружењима и значајна је општини јер то је потврда доброг рада Општине Кула када је реч о финансирању и спровођењу програма са удружењима инвалида“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакДечије игралиште у Липару на мети неодговорних појединаца
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here