Великодушна донација у виду хемије и хране корисницима ,,Плаве птице“

Фото: Qmedia

КУЛА, 27. 10. 2023. – Фирма Legal advice из Новог Сада, уз подршку својих пријатеља ,,Жито Бачке“, ,,Беохемије“ и ,,VictoriaOil“ уљаре, Друштву за помоћ МНРО ,,Плава птица“ уручили су значајну донацију у виду одређене количине хемијских средстава и прехрамбених производа.

Донаторе су поздравили председник општине Кула, Дамјан Миљанић, директор ,,Плаве птице“, Марко Кошутић, дефектолог  у ,,Плавој птици“, Ивана Папуга, као и корисници смештаја.

Петар Пјешчић, из фирме Legal advice, истакао је да је помоћ у виду донација корисницима сада већ традиција, као и да је то одговор на њихове ситне потребе на које ће увек радо одговорити:

,,С обзиром на то да смо из Куле, определили смо се да пробамо да на неки начин олакшамо корисницима својим донацијама и донацијама наших пријатеља који су прискочили у помоћ и фактички донирали испред ,,Жито Бачке“ из Куле брашно, испред ,,Беохемије“ одређену количину хемијских средстава која су потребна ,,Плавој птици“ и испред ,,Victoriaoil“ уље за кориснике. Није нам први пут да донирамо и када смо прошли пут причали о томе договорили смо се да то направимо као неку традицију и да будемо одговор на ситне, мале потребе, које суштински не могу кроз буџет и неке друге ствари да се надоместе и да будемо прва помоћ у неким ситуацијама када им је потребна“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, захвалио се донаторима, нагласивши да му је драго што успешни људи који су пореклом из Куле желе да допринесу заједници из које су потекли и да дају леп пример:

,,Свака донација је значајна, а оно што је још значајније у овој причи јесте да успешни људи, који су пореклом из Куле и везани за Кулу, желе да доприносе овој заједници из које су потекли. Онима којима је помоћ најпотребнија, корисницима ,,Плаве птице“, сада већ традиционално, сваке године, стиже помоћ и тај моменат је посебно значајан. Материјална вредност донације свакако није мала и такође је значајна за нормално функционисање ,,Плаве птице“, невладине организације о којој је више пута причано и никад довољно јер се ради о организацији која представља најбољи пример добре праксе у Србији. Једина су таква организација на нивоу Србије по садржајима које спроводе. Наравно, подржани су од стране Општине, од суграђана, али и од људи који су родом из Куле и желе на тај начин одрже контакт са својим местом. Један пре свега хуман и леп гест“.

Дефектолог у ,,Плавој птици“, Ивана Папуга, такође се захвалила донаторима и истакла да ће и запосленима и корисницима бити итекако значајна:

,,Ова донација заиста пуно значи и нама запосленима и нарочито корисницима услуга ,,Плаве птице“. Захваљујем се у име корисника и запослених ,,Жито Бачки“, уљари из Шида и ,,Беохемији“. Добили смо заиста пуно хемије коју свакодневно трошимо и неке материјале, односно уље и брашно које колегинице у кухињи свакодневно користе с обзиром на то да снабдевају и кориснике дневног боравка, становања уз подршку, домског смештаја и кориснике услуге помоћи у кући“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакТежак задатак пред „Хајдуком“, лавовски дуели за „Црвенку“ и „Сивац 69“
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here