Хуманитарно удружење „1000 за 1000“ у хуманој мисији за Уну Вуканац

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 30.10.2023. – Координатори удружења „1000 за 1000“ посетили су у Црвенки девојчицу Уну Вуканац, која води тешку борбу за излечење. Координатори овог удружења разговорали су са мајком девојчице и уједно су апеловали на грађанство општине Кула да пошаљу СМС поруку и тиме дају допринос Унином лечењу. Милинко Џувер, координатор удружења „1000 за 1000“, рекао је да се средства прикупљају за куповину Прагма апарата како би се избегла уградња металне шипке у кичмени стуб. Такође, Џувер је истакао да су сви координатори и чланови удружења фокусирани на скупљање помоћи како би ова хумана мисија била успешно реализована:

„Данас је нас неколико координатора хуманитарног удружења „1000 за 1000“ обишло Уну Вуканац и њену мајку, како би смо прикупили информације за неопходну акцију, која је покренута ванредно, за куповину Прагма апарата за исправљање кичме. Тај апарат је Уна већ практиковала и примећено је видно побољшање на њеној кичми, тако да је јако важно да ова акција успе, да се тај апарат купи, како би се избегла операција, односно како би се избегла уградња металне шипке у кичму. Сам апарат кошта око 12 хиљада еура, већ је део новца био на рачуну, удружење је путем акција и апела прикупило преко 600 хиљада динара и остало је да се прикупи непуних 250 хиљада динара, што није велики износ ако велики број људи покаже солидарност и пошаље СМС поруку садржаја 87 на број 3800“.

Уна Вуканац је рођена као здрава беба, са оценом девет. Све је било у реду,  била је насмејана и весела беба. Са три месеца добија бронхитис. Провела је у Сомбору у болници десет дана. После двадесет дана поново добија температуру и гушење и одвозе је за Нови Сад, где је лежала три месеца због упале плућа. Када је доживела клиничку смрт, уследила је детаљна дијаностика где је установљено да Уна има СМА1, спинална мишићна атрофија тип 1. Од тада почиње борба за Унин живот. У тој борби Уни смо потребни ми, те слањем СМС поруке садржаја 87 на број 3800 можемо дати свој скроман, али и немерљиво важан, допринос у једној оваквој борби за живот. Помозимо Уни Вуканац!

Фото: Хуманитарна фондација „Покрени Живот“

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакПријаве за 39. Фестивал акустичарске музике ,,Фамус“ до 5. новембра

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here