Одржано Првенство Војводине у кик боксу

Фото: Агенција инфо нет

КУЛА, 30.10.2023. – Кула је била домаћин Првенства Војводине у кик боксу, у дисциплини K-1. На такмичењу су учествовали клубови чланови Kик бокс савеза Војводине, а који је уједно и покровитељ такмичења. Првенство је одржано у оквиру пројекта ,,Месец кик бокса” који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Покровитељи турнира били су Општина Kула  као и многобројни донатори, а технички организатори  такмичења су клубови борилачких вештина Constrictor Fight Team и Fight club  ,,Победник”. На првенству је наступило 15 клубова и око педесетак такмичара. Говорећи о сарадњи два клуба Дејан Тешић, главни тренер у Constrictor Fight Team-у, рекао је да је идеја потекла од пријатеља из Новог Сада, док су они подржали организацију са логистиком, те је као плод те обострано срдачне сарадње Кула по први пут добила домаћинство овог такмичења:

„Лука је био иницијатор, пошто је он Куљанин и држи клуб у Новом Саду, те је његова идеја била да такмичење буде у Кули. Наш клуб има логистику и зато смо ујединили снаге и направили по први пут у нашем граду кик бокс такмичење, Првенство Војводине у дисциплини К-1“.

Лука Милетић, један од тренера у борилачком клубу „Победник“ из Новог Сада, истакао је да му је драго што је баш његов родни град домаћин најбољим кик боксерима Војводине, али је истакао и то да је сарадња са Дејаном Тешићем и његовим клубом допринела томе да се овај борилачки спектакл успешно реализује:

„Не могу да опишем колико ми је драго што је домаћинство Првенства припало Кули, поготово што је први пут икада организовано такмичење овде. Ја сам се дуго бавио каратеом, тренирао сам у кулском „Хајдуку“ а после сам прешао на кик бокс и у Новом Саду држим клуб већ седам година са Браниславом Плавшићем, тако да ми је много драго што смо данас у Кули. Сарадња са Дејаном Тешићем је одлична, ми смо пријатељи и приватно, тако да мислим да ће ово бити најбоље такмичење до сада“.

Борбама на овом такмичењу присуствовао је и председник Кик бокс савеза Србије, Душко Басрак, који је истакао да је кик бокс једна од најзаступљенијих и изузетно успешних спортских дисциплина у Србији. Такође, похвалио је организацију овог турнира и залагање Дејана Тешића и Луке Милетића без којих организација сасвим сигурно не би била на тако високом нивоу:

„Ја сам дошао да испоштујем првенство и да видим како је то лепо организовано и морам да признам да сам одушевљен. Имамо постоље, ринг, сала је одлична, тако да носим најбоље утиске из Куле и немам никакве замерке. Када је о кик боксу у Србији реч, у питању је једна од најзаступљенијих борилачких вештина у Србији, имамо одличне резултате, а тренутно се припремамо за Европско првенство у Португалу, где очекујемо доста медаља, деца су нам сјајна, а овде имамо чланове јуниорске репрезентације, тако да функционишемо у најбољем реду и идемо само набоље“:

Миодраг Јотић, директор Кик бокс савеза Војводине и један од покретача овог спорта у Србији, похвално се изразио о овом турниру, истакавши да залагање и труд два клуба организатора и њихових тренера није остао непримећен, имајући у виду масовност и квалитет такмичара који су наступали у рингу:

„Пре свега, Војводина је увек предњачила и ту је почео први пут да се ради кик бокс на простору бивше Југославије и могу да кажем да сама организација овог турнира, захваљујући пре свега клубовима из Куле и Новог Сада, као и општини Кула, јесте изванредна и то можете видети пре свега по банерима и наградама које су обезбеђене за победнике. Кик бокс је прешао велики пут од оног дана када смо се састајали по неким салама до признања на састанку Међународног олимпијског комитета у Токију и кик бокс је био један од спортова који је био предложен за улазак на Олимпијаду у Лос Анђелесу. Стицајем околности нисмо прошли, али се надамо да ће кик бокс бити присутан на олимпијском издању након Лос Анђелеса“.

На првенству Војводине у Кули учествовале су многе младе наде овог спорта, а међу њима је било и јуниорских првака Војводине и Србије. Један од перспективнијих такмичара у овом спорту је члан новосадског „Победника“ и првак Србије у фул контакту, Стефан Бугарски, који је рекао да га, након овог првенства, очекује Шампионат Балкана где се нада најсјајнијем одличју:

„Кик боксом сам почео да се бавим пре отприлике две године и за сада могу да кажем да ми добро иде. Првак сам Србије у фул контакт дисциплини, а у децембру ме очекује првенство Балкана где имам највећа могућа очекивања, то јест шампионску титулу. Када је реч о даљој будућности, моји планови су да будем првак света, али о том потом, дуг је пут до тога“.

Фото: Агенција инфо нет

Извор: Qmedia

Претходни чланакФонд ПИО и АД ,,Србија воз“ потписали споразум о сарадњи
Следећаи чланакУ општини Кула ускоро онлајн сервис за подршку породицама у обављању различитих послова

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here