У општини Кула ускоро онлајн сервис за подршку породицама у обављању различитих послова

Фото: pixabay

КУЛА, 30.10.2023. – Општина Кула у оквиру пројекта унапређења рађања и подршке породици спроводи још једну у низу активности која је намењена подршци породицама које одгајају децу у усклађивању породичних и пословних обавеза.

Кроз пројекат се оснива Online servis  за подршку породицама у обављању различитих послова одржавања домаћинства, поправки, одржавања окућнице и дворишта, кућних послова (прања веша, пеглања, спремања), као и послова чувања деце и подршке деци у учењу.

Сервис је замишљен као online база – каталог свих људи који пружају сличне услуге у целој општини Кула у којем ће бити приказана понуда и контакти извршилаца посла са описом квалификација и понудом услуга које врше. На тај начин ће свакој породици бити могуће да ангажује професионалну подршку за своју породицу на сигуран и доступан начин, а свакоме ко пружа ове услуге биће омогућена бесплатна реклама и приступ клијентима. Сервис ће бити стално доступан као online база односно сајт на коме ће бити стално ажурирани подаци.

Уколико сте наставник, учитељ, васпитач или студент који има потребу за додатним послом и зарадом у раду са децом, уколико имате потребу и вештине да додатно зарадите и радите као кућно особље на пословима одржавања домаћинства, кошења, поправки и сличних услуга, пријавите се како бисте били уписани у базу пружалаца услуга и обезбедили себи тржиште за додатну зараду и прилику за ангажовање.

Пријаве се примају путем телефона 065/ 241-24-97 сваког радног дана од 8 до 14 часова позивом или путем СМС поруке. Потребно је да доставите своје контакт податке и назначите који је посао који нудите, а задужене особе ће вас контактирати за даље кораке.  Пријаве трају од 30. октобра до 10 новембра 2023. године.

Општина Кула препознала је да је неопходно спровести различите мере у циљу смањења психолошке цене родитељства олакшавањем вођења домаћинства.  Родитељство је у Србији претежно изједначено са материнством и то интензивним материнством, што подразумева неупитно и огромно исцрпљивање жена/мајки за своје ближње, за децу, супруга, домаћинство, а данас све више и за остареле родитеље и друге сроднике којима је потребна помоћ.  Психолошка цена родитељства и пратећи стрес које родитељство изазива су оне економски немерљиве категорије које често стоје иза одлука да се нема још једно дете, односно иза нерађања више деце.

У многим земљама послови у домаћинству знатно су олакшани постојањем различитих сервиса који доприносе уштеди времена и енергије који су потребни да родитељи, посебно запослени, успешно воде своје домаћинство. Захваљујући тој уштеди енергије и времена, родитељи имају далеко мањи доживљај оптерећења које проузрокује подизање и брига око детета, могу више времена да проводе заједно и квалитетно, да се рекреирају и сл. У нашој средини, највећи терет ових послова поново пада на супругу/мајку, и евентуално на њене неформалне мреже подршке (рођаке са женске стране).

Управо у том смислу се организује и овај програм подршке родитељству.

Извор: Инфо нет

Претходни чланакОдржано Првенство Војводине у кик боксу
Следећаи чланакОдржана специјализована међународна изложба немачких овчара у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here