Кошаркаши „Хајдука“ савладали „Свети Ђорђе“, победа у резултатском и хуманом смислу

Фото: Qmedia

КУЛА, 31.10.2023. – Кошаркаши „Хајдука“ су у 5. колу Прве регионалне лиге на свом терену савладали екипу „Свети Ђорђе“ из Житишта са 78:70. Утакмица је протекла у константном вођству кошаркаша „Хајдука“, с тим што је у неким периодима утакмице предност била 20, а у неким три поена предности. Ипак, успели су у примарном задатку, а то је победа. Поред резултатског, утакмица је имала и значај хуманог аспекта, пошто је на улазу у халу била постављена кутија за скупљање помоћи у лечењу Уне Вуканац. Прикупљено је више од 16 хиљада динара, те је утакмица и на овом плану испунила своју мисију. Тренер екипе „Хајдука“, Данило Боровић, истакао је да, иако је победа извојевана, су недопустиви падови у игри његових пулена и да ће се на томе радити убудуће. Такође, Боровић је апеловао на све спортске колективе да се придруже акцији „Хајдука“ и да приход од улазница проследе у хуманитарне сврхе:

„Прво бих честитао својим момцима на победи коју су остварили, али недопустиви су ти падови са 20 на три разлике. Све то стоји да смо ми млада екипа, али баш из тог разлога треба да „мељемо“ четрдесет минута и да не враћамо противника у живот. Анализираћемо утакмицу, идемо даље, победа се пише и то је најважније у овом моменту. И у наредном колу, као и увек, идемо на победу, не гледамо противника већ искључиво себе јер је највише до нас самих, што је ова утакмица и показала. Драго ми је да се велики број људи одазвао и што смо на овај начин помогли Уни у њеној борби за живот и позвао бих овим путем све спортске колективе да не наплаћују улаз, већ да приход иде у хуманитарне сврхе“.

Један од истакнутијих играча на утакмици против „Светог Ђорђа“, Александар Кривокапић, рекао је да је задовољан победом, али и да се слаже са констатацијом тренера Боровића да су недопустиви огромни падови концентрације, те да ће он и његови саиграчи дати све од себе да се ти падови не понављају:

„Мој први утисак је да смо имали неке аматерске грешке, али ми смо млада екипа, као што је тренер и рекао и то се очекује понекад, али са двадесет отићи на три разлике баш јесте недопустиво, али биће боље други пут и трудићемо се у наставку првенства да се то не дешава“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОпштина Кула расписала Конкурс за награђивање ученика у школској 2023/2024. години

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here