Представљен нацрт Локалног плана управљања отпадом у општини Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 31.10.2023. – У Свечаној сали Скупштине општине Кула данас је одржан састанак на коме је представљен нацрт Локалног плана управљања отпадом у општини Кула. Састанку су присуствовали представник Шведске владе, представници јавних комуналних предузећа и установа са територије општине Кула, секретари месних заједница и чланови локалне самоуправе којима су чланови радне групе који су приступили изради Локалног плана представили своје идеје и планове.

Присутне је поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, након чега су чланови радне групе који су приступили изради Локалног плана представили своје идеје и планове, а затим и радо саслушали питања и предлоге:

Јелена Чепић, сарадник на пословима заштите животне средине у локалној самоуправи Кули, истакла је да ово кратка верзија плана, као и да се завршетак истог очекује крајем године:

,,Ми смо данас организовали једну акцију где су чланови радне групе који су приступили изради Локалног плана управљања отпадом у општини Кула. представили нацрт овог плана који је усаглашен са програмом управљања отпадом Републике Србије, где се заједно са заинтересованом јавности консултујемо, представљамо и желимо да унапредимо План, како би био заиста конструктиван и употребљив у наредном периоду. Ово је само кратка верзија плана, нацрт радимо уз подршку Сталне конференције градова и општина и Шведске владе. Он је сада у тој некој завршној фази и његов завршетак очекујемо крајем године. Прво чекамо завршетак Регионалног плана и његово услаглашавање, а усвајање нашег плана очекујемо крајем године, у децембру“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакНови рокови за програм „Моја прва плата“
Следећаи чланакПет медаља за карате клуб „Црвенка“ на „Купу пријатељства“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here