Општина Кула: Увид у бирачки списак до 1. децембра

Фото: Илустрација

КУЛА, 02.11.2023. – Поводом одржавања избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије који су расписани за 17. децембар 2023. године, обавештавају се грађани општине Кула да могу извршити увид у део бирачког списка који се води за територију општине Кула, ради провере да ли су уписани у бирачки списак и да захтевају доношење решења којима се заснивају промене у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка).

Увид у део бирачког списка може се извршити до закључења бирачког списка, 1. децембра 2023. године у 24 часа, непосредно сваког радног дана од 7 до 15 часова у згради Општине Кула, Лењинова бр. 11 и у месним канцеларијама у Црвенки, Сивцу, Крушчићу, Липару и Руском Крстуру, као и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе (https://upit.birackispisak.gov.rs/) уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

До закључења бирачког списка, 1. децембра 2023. године у 24 часа, грађани могу од Општинске управе Кула захтевати доношење решења којима се заснивају промене у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка), а од закључења бирачког списка, све до 72 часа пре дана избора (до 13. децембра 2023. године у 24 часа) Министарство државне управе и локалне самоуправе  донеће решење којим се заснива промена у бирачком спсику, на основу захтева грађана непосредно поднетог  Министарству или путем Општинске управе кула.

Од проглашења предлога кандидата право увида и подношење захтева за упис и промену у бирачком  списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази.

Фото: Општина Кула

Извор: Општина Кула

Претходни чланакУ Галерији КЦ у Кули отворена самостална изложба Александра С. Маркова
Следећаи чланакОтворена експозитура Банке Поштанска штедионица у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here