Пензионери из Сивца преузели своје Пензионерске картице

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 03.11.2023. – Дистрибуција Пензионерских картица почела је пре извесног времена, па су пензионери тако могли да их преузму у Кули или да их приме поштом, а корисници из Сивца који су желели да их преузму лично добили су прилику да то  учине данас, у Месној заједници у Сивцу.

Пензионере су поздравили председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је у питању одличан пројекат државе и Фонда ПИО и најавио је нове, локалне попусте разних фирми и превозника:

,,Пензионерске картице дистрибуирају се путем Поште и могу се преузети лично већ неких месец дана, а практично од данас уведена је пракса да и сви они пензионери који не могу да дођу до Куле и преузму картицу или да не чекају да се то пошаље и Поштом, могу то да ураде и у месној заједници. Направљен је списак, обавештени су пензионери чије су картице стигле и дистрибуција ће кренути практично у свим месним заједницама у нашој општини, чиме ће се олакшати и убрази цео процес пошто се ради о више хиљада картица које треба дистрибуирати до корисника. Велики је број попуста – од превоза до разних услуга, куповине у радњама и та листа се повећава. Биће вероватно и у оквиру општине локалних попуста разних фирми и превозника. Стартно је значајан списак и помаже пензионерима и врши уштеде. Један одличан пројекат државе и Пензионог фонда, добра организација и добра дистрибуција и велики број пензионера који су на територији наше општине искористили право да се пријаве за Картицу и да почну да је користе. Данас смо у Сивцу, где се дистрибуција врши путем Месне заједнице“.

Републички фонд ПИО пензионерима је омогућио добијање Пензионерске картице нове генерације која ће бити коришћена за остваривање погодности и попуста у свакодневној потрошњи, па ће они тако моћи да остваре попусте у супермаркетима, продавницама одеће и обуће, апотекама, продавницама технике, туристичким агенцијама и салонима намештаја, попусте на превоз и бројне друге погодности.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Хајдук“ у Новим Бановцима, „Сивац 69“ игра за Ђину Зејак
Следећаи чланакОтворене пријаве за онлајн сервис за подршку породицама

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here