Одржан јесењи концерт фолклорног ансамбла Дома културе Сивац

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 06.11.2023. – Пред пуном салом Дома културе у Сивцу одржан је традиционални јесењи концерт фолклорног ансамбла. Фолклораши свих узраста играли су најлепше фолклорне игре, а публика је имала прилику да слуша и гуслара Радомана Јеловца, као и етно песме у извођењу чланова ансамбла Дома културе. У паузама између игара публици се представило неколико старијих и млађих чланова који су поделили причу о својим почецима у фолклорном ансамблу, као и своју љубав према фолклору и традицији.

Публици се обратила и директорка Дома културе Сивац Вера Голубовић која се захвалила спонзорима, као и свима који су долазили на концерте и куповали карте и на тај начин помогли да њихова ризница народне ношење буде још богатија:

,,Овим концертом завршавамо прикупљање новца за нашу нову ношњу за нову кореографију – српске игре и песме из Скопске Црне Горе и са којом смо на фестивалу најбољих музичких друштава Војводине освојили високо сребрно одличје. Желим да се захвалим свима вама који сте долазили на концерте и куповали карте јер сте на тај начин помогли да наша ризница народне ношње буде још богатија“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСребро за Елену Батковић на међународном рвачком турниру у Молу
Следећаи чланакПропали студенти и неостварени људи би да воде државу – деценијама не могу да помогну себи, а хоће да управљају Србијом

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here