Министар спорта Зоран Гајић посетио Спортску халу у Црвенки

Фото: Qmedia

КУЛА, 07.11.2023. – Министар спорта Зоран Гајић данас је посетио Спортску халу у Црвенки и добио прилику да се увери да је општина Кула заиста спортска средина и да у њој постоји велики број деце која уживају у спорту и физичкој активности.

Министра су дочекали председник општине Кула, Дамјан Миљанић, директор Спортског центра, Владан Рачић, као и други руководиоци и тренери, наставници и деца из ОШ ,,Вук Караџић“ и из неколико спортских клубова у нашој општини.

Судећи по ономе што је видео и чуо, министар Гајић истакао је да општина Кула може бити пример како спорт треба направити и организовати. Нагласио је да Министарство спорта настоји да подстиче, финансира и обезбеђује услове који се тичу инфраструктуре и кадрова како би што већем броју деце било омогућено да пре свега физички вежбају:

,,Мислим да је ово једна средина која је веома спортска. Види се да има јако пуно ангажоване деце и по самој деци се види да су у озбиљном и стручном систему тренинга. Честитке председнику општине и свим руководиоцима клубова, тренерима и наставницима који раде са децом јер се по деци види да они само скупљени да бисмо се ми данас сликали, него да су у систему озбиљног тренинга, што је јако важно. Држава Србија и Министарство спорта третирају спорт као систем који се састоји из физичког васпитања, из врхунског спорта где су нам циљ медаље и нечега што смо некада звали рекреација, а сада зовемо бављење физичким вежбањем ради здравља. Према томе, ако у најмлађем узрасту деца крену физички да вежбају није проблем и није циљ само да они освајају олимпијске, европске и светске медаље и да постану шампиони. Циљ је да навикну да физички вежбају, да се добро психофизички развију до завршетка њиховог раста и да буду успешни у неким другим професијама. Влада Републике Србије и Министарство воде стратегију у том правцу и подстичемо, финансирамо и обезбеђујемо и обезбеђиваћемо услове и што се тиче инфраструктуре и нарочито кадрова – професора, наставника, тренера, руководилаца, организатора у клубовима, да омогућимо што већем броју децу да пре свега физички вежбају са идејом да се добро психофизички развију. У сваком случају, ми као држава и народ ћемо победити и  то ће нам бити златна медаља да као и овде, у Црвенки, у општини Кула, имамо велики број деце која вежбају. Председник општине и људи који руководе спортским делом су све организовали и то јако лепо функционише и ово могу да препоручим као модел како спорт треба направити и организовати. Врло добро знам да је ово спортска средина, да овде живе људи који се итекако добро разумеју у спортску организацију и где год дођем и видим да постоје такви људи ту проблема нема много, ту све функционише како треба и на томе им од срца честитам“.

Председник општине Кула захвалио се министру на посети и нагласио да ће општина Кула, као и у последњих десет година, и надаље наставити да улаже у инфраструктуру и оснаживање самих клубова:

,,Захваљујем се министру на данашњој посети. У питању је спортиста и стручан човек за ту област и све оно што је унутра продискутовао са спортистима и тренерима је врло значајно. Имамо подршку Министарства у инфраструктурном смислу и истакао бих да је општина Кула у последњих 10 година у објекте спортске инфрастуктуре уложила готово 800 милиона динара, што је огроман износ. Само у последњих неколико година уложено је преко 600 милиона динара у објекте и инфрастуктуру. Такође, буџети клубова су значајно подигнути, што се одразило на резултате клубова и на масовност самих клубова у различитим спортовима. Спорт јесте једно од опредељења наше општине и наставиће се улагање у инфрастуктуру и оснаживање самих клубова и мислим да је то и евидентно. Када узмемо у обзир рукомет, кошарку, фудбал, ту се види напредак тих клубова и у рангу такмичења и у бројности. Посета министара нам је значајна и његово присуство овде нам је потврда да радимо добро посао када је спорт у питању и трудићемо се да тако и остане“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСутра у ШОМО трибина на тему ,,Општина по мери родитеља – шта да радимо са децом“
Следећаи чланакВелика Британија: Рецесија, незауздана инфлација и штрајкови

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here