Директор ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, посетио Кулу

Фото: Qmedia

КУЛА, 08.11.2023. – Директор Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, боравио је у радној посети Кули. Тим поводом Кружевић је уручио волонтерске рибочуварске значке члановима удружења риболоваца „Црвенка 2022“, чијим ће волонтерским ангажманом одржавање и брига о каналу и његовој обали бити подигнута на виши ниво. Говорећи о сарадњи „Вода Војводине“ са општином Кула, Кружевић је истакао да је та сарадња обострано срдачна и да је резултирала конкретним реализованим пројектима, као што су уређена обала канала, пешачке стазе поред исте, као и нове површине које су некада биле запуштене, а данас су пошумљене и представљају еколошке оазе широм општине Кула:

„Данас смо уручили четири волонтерске рибочуварске значке удружењу риболоваца „Црвенка 2022“. Обећали смо им порибљавање у Црвенки које ће бити крајем ове или почетком следеће године и, заиста, морам да изразим једно велико задовољство јер сваки пут када дођем у Кулу код председника Миљанића не знам ни шта би вам све причао, с обзиром да је много тога што смо овде доброг урадили. Уложили смо преко 250 милиона динара у претходној години, почевши од наводњавања и уређења каналске мреже па до пешачких стаза на обали канала, где смо данас лично присутни. Да будем искрен, ретко који председник општине је препознао да оваква могућност сарадње са „Водама Војводине“ може доста да допринесе и локалној самоуправи у смислу инфраструктуре. Ми смо прошли пут разговарали и о пристанима за бродић који ће саобраћати у три насељена места и тако превозити ђаке и друге грађане. Желим да вам кажем да нисмо стали на обећању и „Воде Војводине“ ће у наредна три-четири дана потписати уговор за техничку документацију везано за тај пројекат. Наша обавеза је била да обезбедимо пристане, општина Кула ће обезбедити то пловило и надам се да ћемо следеће године на овом месту разговарати управо и на ту тему да је то већ кренуло да се ради, односно да такав вид саобраћаја по први пут у нашој земљи постоји у Кули, као што смо и обећали“.

Фото: Qmedia

Кружевића су на обали канала код такозваног „Дрвеног моста“ у Кули дочекали председник општине Кула, Дамјан Миљанић са сарадницима, као и представници месних заједница Црвенка, Сивац и Горњи Град, поред већ поменутих чланова удружења риболоваца „Црвенка 2022“. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, изразио је задовољство што је директор „Вода Војводине“ дошао у посету општини Кула. Миљанић се похвално изразио о пешачкој стази која је само један у низу успешно реализованих пројеката и која је у служби свих грађана, како риболоваца и многих других удружења, тако и рекреативаца и свих оних који желе свој мир да проведу поред обале канала:

„Данас ми је част да будем домаћин директору „Вода Војводине“, господину Кружевићу. Сарадња са овим јавним предузећем је, из године у годину, све боља и инфраструктурни пројекти се реализују успешно, а данас је у питању један пројекат везан за невладине организације, односно за једно риболовачко удружење које већину своје делатности везује за канал. Уручене су им риболовачке значке, а то значи да ће као волонтери радити у систему „Вода Војводине“. По свим основама је сјајна сарадња и ово је један пројекат који без „Вода Војводине“ не би могао бити реализован, а за нас је значајан јер има више функција, ову стазу користе и рекреативци и атлетичари и сви остали грађани општине Кула. Овим пројектом предвиђено је укупно седам километара, недостаје још два километра и то ћемо наредне године, опет суфинансирањем, да реализујемо. Ради се пројектна документација и на потезу до излаза из Куле у правцу Врбаса, урађена је стаза на Малом Стапару и урађена је пројектна документација кроз Црвенку, дакле негде крајња инстанца је да стазом поред канала, кроз природу, буду повезана три наша највећа насељена места“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакУручени уговори локалним самоуправама намењени стамбеном збрињавању избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији
Следећаи чланакУ ШОМО у Кули одржана трибина на тему ,,Општина по мери родитеља – шта да радимо са децом“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here