Уручени уговори локалним самоуправама намењени стамбеном збрињавању избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији

Фото: Општина Кула

БЕОГРАД, 08.11.2023. – Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић уручила је у Палати Србије 21 уговор за 19 јединица локалне самоуправе у циљу помоћи најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица са њихових територија.

У складу са расписаним Јавним позивом за јединице локалне самоуправе, а који се односи на повратнике по основу споразума о реадмисији, јачању толеранције и куповину сеоских домаћинстава у оквиру хуманитарне акције ,,Кров“ 2023, Комесаријат је донео Одлуку о избору јединица локалне самоуправе у Републици Србији, ван АП Косова и Метохије и за ову намену идвојено је 26.300.000,00 динара.

Уговор је испред општине Кула потписала начелница Општинске управе Александра Гаговић. Кроз доделу помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку, адаптацију или опремање сеоске куће са окућницом општини Кула додељено је 500.000,00 динара, а за куповину сеоске куће са окућницом 1.800.000,00 динара.

Извор: Комесаријат за избеглице и миграције

Претходни чланакПУ у Сомбору: На подручју општине Кула без саобраћајних незгода
Следећаи чланакДиректор ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, посетио Кулу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here