Четврта победа у низу за кошаркаше „Хајдука“, савладан „Академик“ из Србобрана

Фото: Qmedia

КУЛА, 09.11.2023. – У 7. колу кошаркашке Прве регионалне лиге кошаркаши „Хајдука“ су савладали „Академик“ из Србобрана са 91:86. Гости су прву четвртину добили са пет разлике, да би у наредне три кошаркаши „Хајдука“ подигли ниво своје игре и на крају заслужено славили са пет поена разлике. Тренер екипе „Хајдука“, Данило Боровић, рекао је да је очекивао једну тешку и неизвесну утакмицу, с обзиром да је „Академик“ једна озбиљна екипа са добрим тренером, али да је на коначан исход пресудила добра енергија и залагање његових пулена, те да је ова победа искључиво њихова заслуга:

„Као што сам и најавио, очекивао сам тешку утакмицу јер се ради о једној изузетној екипи која има доброг тренера са завидним стажом у овој лиги, одличан је и човек и тренер, тако да сам знао да ће бити тежак меч. Други разлог зашто сам знао да неће бити лако је тај да смо пре десет дана играли против њих и победили, а веома је тешко победити истог противника два пута заредом. Желео бих да честитам мојим момцима на победи јер ово је искључиво и само њихова победа коју су донели својом вољом, жељом и залагањем. Следеће коло идемо у Стару Пазову и поново смо без два играча, без Гаговића и Ковачевића, који неће бити ту, али их очекујем већ од следеће недеље како би били комплетни. Међутим, када се моји момци овако боре, не види се недостатак ниједног играча, а сваки играч који се прикључи само ће помоћи, тако да сам ја задовољан са овим што имам и могу бити само још задовољнији кад се прикључе та два играча.

Фото: Qmedia

Мартин Бурда, плеј „Хајдука“ у редове Куљана стигао је из суботичког „Спартака“ где је у прошлој сезони у јуниорском рангу просечно за 30 минута на терену постизао 18 поена. Говорећи о овој утакмици, истакао је да је утакмица била тешка и да су он и његови саиграчи знали шта их чека, али да су на крају задовољни тријумфом над незгодним противником у једној нимало лакој утакмици:

„Као што је тренер рекао, била је тешка утакмица, знали смо шта нас чека и да је „Академик“ врло добра екипа. Честитао бих противничкој екипи на њиховој игри, била је баш добра утакмица и атмосфера је била одлична, а честитао бих поготово мојим саиграчима на показаној жељи и вољи да победимо. Фалила су нам два играча која играју на позицији центра, те су нам скокови у нападу били проблем, али кроз енергију и вољу смо то надоместили и на крају победили“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрва српска инвестиција у Египту: црвеначка „Сигма“ ускоро почиње производњу
Следећаи чланакУ ОШ ,,Вук Караџић“ у Црвенки у току изложба посвећена води и климатским променама

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here