МУП: Апел грађанима да не остављају електричне уређаје без надзора и да буду обазриви приликом руковања са пећима

Фото: mup.gov.rs-ilustracija

СРБИЈА, 09.11.2023. – ,,Пожари у стамбеним објектима најчешће су узроковани људским фактором, непажњом и немаром, због чега апелујемо на грађане да буду одговорни, да не остављају електричне уређаје упаљене без надзора, као и да буду обазриви приликом руковања са пећима на чврста горива“, поручио је помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Милош Миленковић.

Он је прецизирао да су најчешћи узроци пожара у стамбеним објектима неисправне или преоптерећене електроинсталације, неисправни или укључени електрични уређаји без надзора.

„Апелујемо на суграђане да буду одговорни и да приликом напуштања стана провере да ли су искључили електричне уређаје, посебно пуњаче мобилних телефона и клима уређаје“, казао је Миленковић.

Истакавши да почетак грејне сезоне и њено трајање карактерише повећан број пожара у стамбеним објектима, Миленковић је позвао грађане да буду одговорни према себи, својим породицама и комшијама.

„Пред почетак и током трајања грејне сезоне проверите да ли су димњаци и ложишта очишћени, будите обазриви приликом руковања са пећима на чврста горива, не остављајте без надзора грејалице и друга грејна тела, али и водите рачуна да се у њиховој близини не налазе запаљиви материјали“, поручио је  Миленковић.

Он је позвао грађане да у случају пожара одмах позову ватрогасце-спасиоце на број 193.

Извор: МУП

Претходни чланакКатастар загађивача Кула: Седмодневни извештај о стању квалитета ваздуха
Следећаи чланак11. Фестивал изворне песме, гусала и свирке на архаичним инструментима у суботу у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here