Одржана 12. седница Скупштине општине Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 10.11.2023. – У оквиру прве тачке 12. седнице Скупштине општине Кула одборници су одлучивали о Предлогу Одлуке о додели јавних признања и награда општине Кула. Ову тачку образложио је председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, а за доделу признања предложени су професор доктор Велибор Васовић, за стручни и професионални рад, као и допринос развоју здравствене заштите на територији општине Кула и Републике Србије, затим доктор Федор Теодоровић за стручни и посвећени рад у области здравствене заштите, популаризације тениса међу децом и подстицањем на здрав и квалитетан начин живота. Награде се додељују у виду повеље. Када је реч о награди у виду плакете, за ову награду предложено је удружење „ЛАГ Срце Бачке“ за рад у области привредног и друштвеног живота у општини Кула.

Поводом ове тачке, одборници опозиције изнели су резерву поводом појединих признања, конкретно у случају признања ЛАГ-у „Срце Бачке“, те да нису видели да поменуто удружење утиче конкретно на побољшању инвестиционог амбијента и свега осталог што утиче на повећану активност привреде. Такође, похвално су се изразили о предлозима за награде када су у питању професор доктор Велибор Васовић и доктор Федор Теодоровић. Након дискусије, Предлог Одлуке је усвојен већином гласова присутних одборника. Годишње награде општине Кула биће уручене на свечаној седници Скупштине општине Кула, која ће се одржати поводом 16. новембра, Дана општине Кула.

Друга и трећа тачка дневног реда били су Предлог Одлуке о умањењу вредности непокретности у јавној својини општине Кула и Предлог Одлуке о покретању поступка за отуђење непокретности из јавне својине општине. Такође, у оквиру треће тачке разматран је и Предлог Одлуке о расписивању јавног огласа за отуђење непокретности из јавне својине општине Куле. Расправа по овим тачкама вођена је обједињено, док је разматрање одборника било појединачно. Након треће тачке, уследила је жустра расправа одборника Марка Бошњака са председником Скупштине општине Кула, а епилог расправе била је одлука већине о удаљавању са седнице одборника Бошњака и десетоминутна пауза. Након паузе, одборници опозиције су напустили заседање. Већином гласова усвојене су и четврта тачка дневног реда, Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације за изградњу хибридне електране-ветроелектране и соларне електране „Equinox Power“ на територији општине Кула и пета тачка, Давање сагласности на закључење уговора о јавно-приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији општине Кула. Шеста тачка дневног реда у непосредној је вези са кадровским питањима, те су тако већином гласова одборника усвојени Предлози Решења о именовању Локалног савета родитеља, разрешењу и именовању чланова радних тела (Комисија) Скупштине општине Кула, разрешењу и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора установа чији је оснивач општина Кула, престанку функције директора Туристичке организације општине Кула и Решења о именовању вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Кула и о разрешењу и именовању чланова Школских одбора. Након седме тачке, одборничких питања, 12. седница Скупштине општине Кула је закључена.

Председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, истакао је да су одборници опозиције својим понашањем бацили љагу на најважнију одлуку на данашњој Седници, због чега је одборник опозиције Марко Бошњак и удаљен са исте:

,,Данас смо били сведоци покушаја одборника опозиције, који се иначе залажу за Србију против насиља, да вербалним и физичким насиљем спрече нормално одржавање седнице Скупштине општине Кула. Због вербалног и касније физичког насиља са Седнице је, одлуком гласова већине одборника, удаљен одборник опозиције Марко  Бошњак. Најважнија одлука на данашњој седници била је одлука о томе ко ће добити годишње награде поводом Дана општине Куле, на шта су одборници опозиције својим понашањем бацили љагу. У раду Скупштине ћу се, као и до сада, придржавати Закона, Статута и Пословника о раду Скупштине, а док год СНС има скупштинску већину која ме подржава, нећу дозволити да се Седница скупштине претвори у циркус“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдбојкаши „Хајдука“ за наставак победничког низа, ОКК „Сивац“ игра за Ђину Зејак
Следећаи чланакTudományos Fesztivál a kúlai „Petőfi Brigád“ Általános Iskola sportcsarnokában

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here