У понедељак у Економско-трговинској школи у Кули отварање изложбе ,,Свевремени Његош“

Фото: ЕТШ Кула

КУЛА, 10.11.2023. – У понедељак 13. новембра са почетком  у 11 часова у холу Економско-трговинске школе у Кули биће отворена изложба ,,Свевремени Његош“.

Ова изложба презентована је протекле недеље у просторијама Културно – уметничког друштва „Дурмитор“ на отварању манифестације „Његошеви дани“, а биће приказана и у оквиру две вечери манифестације у Културном центру Кула у петак и суботу. У току три вечери манифестације изложбу ће имати прилике да види више стотина посетилаца .

Како је заснована на вршњачкој едукацији, уместо кустоса кроз изложбу своје вршњаке и остале заинтересоване посетиоце спроводе ученици – водичи који појашњавају поруке паноа.

Изложба ће у Економско – трговинској школи гостовати до 30. новембра. Посете су могуће радним данима од 9.30 до 13.30, у складу с радним временом школе, а улаз је слободан.

Више о изложби:

„Свевремени Његош“ је изложба намењена свима, као подсећање на лик и дело Петра II Петровића Његоша, а превасходно ученицима основних и средњих школа. Изложба је настала у сарадњи Културно – уметничког друштва „Дурмитор“ као покровитеља и ученика и наставника Економско-трговинске школе који су направили изборе текстова, стихова Његошевих дела, слика и цитата најугледнијих писаца и књижевних критичара о Његошу. Она је скроман допринос враћању лика и дела владике, владара и песника Његоша у школе и институције културе. Осмишљена је поводом манифестације „Његошеви дани“ (2023), а након тога да буде и путујућа изложба.

Извор: Q media

 

Претходни чланакВече са Ђорђем Додом Марковићем у недељу у КЦ у Кули
Следећаи чланакОдбојкаши „Хајдука“ за наставак победничког низа, ОКК „Сивац“ игра за Ђину Зејак

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here