У Новом Бечеју одржана 24. Покрајинска смотра ликовних уметника аматера

Фото: Qmedia

НОВИ БЕЧЕЈ, 13.11.2023. – У Новом Бечеју одржана је 24. Покрајинска смотра ликовних уметника аматера на коју  се, из кулске општине, пласирало 12 радова. На Покрајинској смотри било је изложено укупно 156 радова из 58 места у Војводини, па је жири имао изузетно тежак задатак да одлучи ко ће освојити неку од награда, а ко ће, нажалост, морати да остане без исте.

По речима Сава Мучибабића, секретара Савеза уметничког стваралаштва Војводине, технике и тематске области су различите, изложба је разноврсна, па је из тог разлога одлучено да се додели више првих, других и трећих награда:

,,Жири је имао заиста тежак задатак и веома дуго су се задржали. Било је више кандидата него што је награђено, али ипак смо оценили да је реалније смањити број награда да бисмо подигли ниво награђених. Жири је ове године доделио 18 похвала, 20 специјалних награда, 3 прве, 4 друге и 4 треће награде. Различите су технике, различите су тематске области, тако да по свему имамо веома разноврсну изложбу и из тог разлога је одлучено да има више првих, других и трећих награда. Ово је рекод у  24-годишњој историји ове манифестације да дође 156 радова из чак 58 места из Војводине и да толики број буде награђен и то значи да  смо имали веома квалитетну изложбу“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакКоло српских сестара: У уторак и среду подела половне одеће и обуће
Следећаи чланакПета победа у низу за кошаркаше и одбојкаше „Хајдука“, девет голова виђено у Црвенки

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here