Свечаним коктелом обележен Дан општине Кула

Фото: Општина Кула

КУЛА, 16.11.2023. – У свечаној сали Скупштине општине Кула данас је уприличен свечани коктел којем су присуствовали запослени у Општинској управи, као и директори и представници јавних институција и установа у општини Кула. Присутне је поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је свим грађанима честитао Дан општине и истакао да су ову годину обележили огромни инфраструктурни пројекти, али и многи мањи пројекти, једнако важни за грађане, уверен да ће у наредним годинама у општини Кула тек бити много инвестиција које никада пре нису биле реализоване:

,,16. новембар је Дан општине Кула од 2015. године, не умањујући значај ниједног другог датума и претходног датума који је до тада био Дан општине, 20. октобра. Овај датум има једну врло инспиративну причу – човек који је из Куле одлази послом за Америку, одазива се на позив отаџбине у Првом светском рату и долази бродом као спрски добровољац до Црне Горе. Ту се придружује црногорској војсци јер није могао да се придружи српској. Након повлачења српске војске преко Албаније, прикључује јој се и пробојем Солунског фронта са својом јединицом долази у Кулу и остаје овде да живи. Ова прича инспирише мене, али и свакога ко воли ово место и нашу државу. Ову годину обележили су огромни инфраструктурни пројекти  који се реализују. То су пут Сивац – Стапар, локални пут највеће вредности икада рађен на територији наше општине. Један потпуно нови мост, направљен на Траси 1, се реконструише, а вредност тих послова јер преко милијарду динара и  отвара се у децембру месецу. Тренутно су у току радови на путу  Крушчић – Руски Крстур чија је вредност изузетно велика, као и значај тог пута за пољопривреднике и грађане наше оппштине. Ту је и почетак радова пута Кула – Црвенка – Сивац. Потписани су сви уговори и вредност радова је преко две милијарде динара. Временски услови су померили почетак радова, али ће они бити следеће године. То су највећи инфраструктурни радови у путној привреди који су икада рађени на територији наше општине. Има ту  много малих пројеката које смо у овој години реализовали – од нових игралишта, уређења спортских хала, уређења Дома здравља у Црвенки, асфалтирање улица. Од већих пројеката ту је нова Полицијска станица, а у току децембра се отвара потпуно нова станица за Професионалну ватрогасну јединицу и то су објекти који у Кули нису урађени у претходних 50 година. Током новембра би требало да почну радови и на реконструкцији бивше полицијске станице, где ће бити музеј, библиотека, савремена читаоница и отворена летња позорница. Очекујемо да средином следеће године отворимо и тај велелепни објекат. Ове године смо наставили са изградњом стазе поред канала, следеће године стижемо до Црвенке и идеја је да повежемо ова места од Малог Стапара. Паралелно, у сарадњи са ,,Водама Војводине“ ради се пројектна документација на привезиштима за бродове и да онда та насељена места буду и пловним путем повезана и да по томе будемо прва и вероватно једина општина у Војводини.

По његовим речима, без обзира на километре, живот у Кули је из године у годину лепши и бољи и грађани осећају да се квалитетније живи, што је основни циљ руковођења општином:

,,Ради се пуно пројеката и без обзира на километре које спомињем, битно је да је из године у годину живот у Кули лепши и бољи, грађани осећају нове бенефите и програме који су усмерени према њима и осећају да се у нашој општини квалитетније живи, што је основни циљ наше политике и руковођења овом општином. Данас на овој малој свечаности је био део људи који реализују све те ствари и иза свих ових резултата стоји огроман број људи који доприносе да цео овај систем функционише на добар начин. Следећу годину обележиће такође велики инфраструктурни пројекти – реконструкција великог парка у Кули, завршетак стазе поред канала, наставак реконструкције Дома здравља, реконструкција Спортске хале у Црвенки. Имамо у плану још доста ствари које ћемо покушати да реализујемо у следећој години и мислим да ће из године у годину сваки дан општине Кула бити обележен новим рекордима и инвестицијама које никада пре нису биле реализоване, а биле су потребне. Желим да честитам свим грађанима данашњи дан, Дан општине Кула!“

Фото: Општина Кула

Извор: Qmedia

Претходни чланакУрош Микулић добитник признања „Ленкино перо“
Следећаи чланакТајкунски медији грчевито бране Ђиласовог насилника Божа Прелевића

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here