Отворена изложба ,,Светлост црно – беле фотографије“ аутора Жељка Воринског

Фото: Агенција Инфо нет

КУЛА, 17.11.2023. – У Ликовној галерији Културног центра у Кули свечано је отворена изложба под називом ,,Светлост црно – беле фотографије“, аутора Жељка Воринског.

У присуству великог броја Жељкових чланова породице, колега, пријатеља и поштовалаца његовог рада, изложбу је отворио директор Културног центра, Каменко Бертић, а стиховима и песмом отварање су увеличали Слободан Ногавица и кантаутор Иван Лешчешен.

На питање по чему се ова изложба разликује од претходне три које је имао, Жељко је истакао да је на овој посебно заступљена позоришна фотографија. С обзиром на то да је запослен као сниматељ у Информативном центру у Кули и задужен за праћење истих, за њега не постоји ништа од лепше од спајања посла са оним што највише воли, а то су управо позориште и фотографија:

,,На овој изложби посебно је заступљена позоришна фотографија. У питању је спој љубави према позоришту и црно – белој фотографији која је за мене врх и коју је убедљиво најтеже радити. Прошли пут имали смо прозоре и свашта нешто, имали смо једну причу, а овога пута имамо и неке фотографије Куле. Можда за неколико година то неће тако изгледати, па ћемо се питати како је било, као и када погледамо фотографије позоришних представа – неко их није гледао, а некоме ће послужити да их се присети. Нема ништа лепше од тога када се споје љубав и посао“.

Он се захвалио свима који су му указали част и дошли на отварање његове изложбе, Информативном центру, Културном центру Кула, Агенцији ,,Инфо нет“ и Слободанки Боби Станић, истакавши да су то добри људи који су му изашли у сусрет и помогли да ово оствари.

На питање када можемо да очекујемо  наредну изложбу, Жељко је рекао да ће и даље даље радити оно што највише воли – фотографисати, а да ће изложба доћи када се коцкице склопе, сама од себе.

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Хајдук“ затвара сезону у Старој Пазови, „Црвенка“ дочекује „Врбас Петрол“
Следећаи чланакОбјављене нове цене горива

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here