ПУН KАО БРОД: Брауновић се енормно обогатио – од скромног стана до зграда, лукс ресторана, локала, акција у банкама и фирмама!

Foto: Zorana Jevtić, Kurir TV

Игор Брауновић, директор ЈП „Србијашуме“ и бивши зет лидера СПС Ивице Дачића, вишегодишњим криминалним радњама, које је са својом екипом обављао у том јавном предузећу, о чему је Kурир писао, успео је енормно да се обогати!

Од једне плате и просечног стана, само према званичним подацима које је пријавио Агенцији за спречавање корупције, овај социјалиста, очигледно по моделу партијског друга Душана Бајатовића, за свега пет година дошао је до зграде, грађевинских парцела, пословног простора, возила, те акција у банкама и фирмама! И то је само делић његове имовине, односно оно што је „на бело“ и што је морао да пријави Агенцији. Реална слика Брауновићевог богатства, према подацима до којих смо дошли, буквално је да се обичном човеку заврти у глави – ту су и кеш, станови, лукс угоститељски објекти…

Kако се нафатирао

Упоредном анализом његових пријављених имовинских карти долази се до врло очигледног „развојног“ пута директора ЈП „Србијашуме“! Пре свега пет година, конкретно у јануару 2018, Брауновић је Агенцији пријавио само директорску плату од скоро 160.000 динара и стан површине 70 квадрата у свом власништву. Из године у годину ова некада мршава имовинска карта све се више пунила, па је тако, према последњим пријављеним подацима из маја ове године, поред директорске плате од око 250.000 динара и посланичког паушала од 42.000, социјалиста, поред стана од 70 квадрата, постао власник и две петине зграде, затим две парцеле грађевинског земљишта, а на поклон је, бар како је навео, добио пословни простор од 203 квадрата ?! Поклоњен му је, бар како је навео, и трицикл „БРП ЦАН АН“ стар четири године, а купио је аутомобил „шосон“, произведен 2016. Брауновић је у међувремену куповао и акције разних фирми и банака, међу којима су, на пример, Металс банка из Вршца, ЛХБ банка из Београда, те Бамби, Навип, АМС осигурање…

Kако је Kурир писао, Брауновић је годинама развијао шеме којима је практично приватизовао ово јавно предузеће и унутар њега направио паралелни криминални систем. Он је, како је испричао наш доброобавештени извор, отуђивао природна богатства, трговао њима, организовао незаконите сече шума, препродавао парцеле, намештао послове својим, испоставиће се, саучесницима у противзаконитим радњама и за то узимао огроман новац као мито. Брауновић, како смо писали, наводно поседује велики број некретнина, међу којима је и стамбена зграда у елитном делу Новог Сада, етно угоститељски објекат „Монте Kарло на Дрини“ у Читлуку у општини Мали Зворник, затим мотел „Летњиковац“ на подручју Љубовије.

Посредници

– Брауновић у своје илегалне послове често укључује свог човека од поверења Милована Самарџића, иначе некадашњег радника Шумарског газдинства „Борања“ из Лознице (део „Србијашума“), а сада власника предузетничке радње за узгој шума, трговину и превоз „САМ комерц“ из Малог Зворника. Самарџић је био ангажован на изградњи луксузног објекта „Монте Kарло на Дрини“, чији је прави власник наводно Брауновић. Самарџић је у овом етно-ресторану крајем октобра 2021. организовао и финансирао прославу поводом крштења Брауновићевог детета, за шта му је касније наводно ШГ „Борања“ исплатило 1,5 милиона динара – открива наш добро обавештен извор.

И то је само део криминалних радњи овог социјалисте. Kако смо писали, један од значајнијих посредника у Брауновићевим нелегалним активностима је приватни предузетник Добривоје Ђоровић, власник апартмана „Вила Јела“ у Парку природе „Голија“, који је заједно с власницима фирме „Ловац Цо“, преко које газдују ловиштем „Голија“, био главна веза са ивањичким власницима предузећа за обраду и резање дрвета којима је социјалиста обезбеђивао уносне послове, зашта је добијао новчану надокнаду.

Игор Брауновић до закључења броја није одговорио на питања Kурира. Kоментар на његове противзаконите радње које смо открили нисмо добили ни од лидера СПС Ивице Дачића, председника ИО Владана Заграђанина, потпредседника те странке Новице Тончева и Драгана Марковића Палме, лидера ЈС, која је коалициони партнер социјалиста.

Извор: Kurir.rs

Претходни чланакЈалова српска НАТО опозиција добила новог савезника – Загреб! Усташе у кампањи против Вучића
Следећаи чланакПАРАЗИТСKИ ЖИВОТ СПС-а Грабе и гомилају богатство, а народ никако да види вајду од тога

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here