Потписан Уговор о замени јавне расвете у општини Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 20.11.2023. – У Свечаној сали Скупштине општине Кула данас је , између Општине Кула и приватног партнера потписан Уговор о замени  јавне расвете. Потписивању уговора присуствовали су начелница Општинске управе, Александра Гаговић, председник општине Кула, Дамјан Миљанић и представник конзорцијума компанија Interenergo из Словеније и Smart energy investment из Београда, Синиша Јањушевић, који је истакао да је потписивање овог Уговора прави потез Општине Кула, с обзиром на то да се показало да је јавно – приватно партнерство изузетно успешан модел када је у питању финансирање пројеката енергетске ефикасности:

,,Ми смо приватни партнер у јавно – приватном партнерству и присутни смо дуги низ година. Радили смо велики број пројеката у јавно – приватном партнерству и показало се да је то један јако успешан модел што се тиче финансирања пројеката енергетске ефикасности који су веома значајни за општине и градове у Србији јер практично без икаквог техничког и финансијског ризика добијају нову техничку опрему, остварују моментално велике уштеде које оптерећују буџете, а с друге стране након 15 година им се бесплатно предаје комплетна опрема у власништво. То је модел који је препознат од стране државе, али и од великог броја општина и градова и мислим да је то прави потез Општине Кула и да ћемо на крају сви бити веома задовољни“.

По речима председника општине Кула, Уговор о јавној расвети обезбедиће веће уштеде, бољи квалитет расвете и одржавање исте у наредних 15 година, што свакако иде у корист грађана и општине:

,,Данас је потписан Уговор о замени јавне расвете, односно о преласку на на ЛЕД расвету. Јавно – приватно партнерство је само један од модела финансирања пројеката које реализују локалне самоуправе, добар и практичан модел. Средства се могу обезбеђивати кроз јавно – приватно партнерство, из буџета или из кредита. Ми имамо искуства и са једним и са другим пројектима, од раније имамо неке уговоре јавно – приватних партнерстава, па је у техничком смислу и локална самоуправа упозната са законском регулативом и са свим битним корацима. Конкретно данас, Уговор о јавној расвети обезбедиће веће уштеде, бољи квалитет расвете, одржавање у наредних 15 година које ће вршити партнер изабран на јавној набавци, тако да сам уверен да ће овај, као и претходни пројекти, бити на корист грађана и у корист општине, а сигурно да и приватни партнер неће бити незадовољан сарадњом са Општином Кула. Ради се о великом пројекту, о великом броју светиљки које треба заменити и не може се очекивати да то буде готово до Нове године, али ће посао бити завршен у наредних неколико месеци и цела територија општине Кула биће обухваћена овим пројектом“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакKúlán lesz a harmadik „Publikum” fesztivál november 22. és 26. között
Следећаи чланакПодршка Вучићу у Бањалуци: Србија не сме да стане

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here