Уручени уговори за доделу доходовних активности за интерно расељена лица и избеглице

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије

СРБИЈА, 21.11.2023. – Помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије, Душица Поповић, уручила је у Палати Србије 85 уговора за 55 јединица локалне самоуправе у циљу помоћи најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица са њихових територија. За наведене намене Комесаријат за избеглице и миграције је определио 160.972.500 динара којима ће се, заједно са учешћем јединица локалне самоуправе, обезбедити 700 грантова за унапређење и развој доходовних активности за 314 породица интерно расељених лица.

Обезбеђена су и средства за економско оснаживање породица избеглица, што подразумева прибављање мањих пољопривредних машина и опреме или основног стада за започињање пољопривредне делатности или алата и опреме за обављање занатских услуга.

Поред наведених средстава, из буџета Републике Србије за 2023. годину додељено је и 210 милиона динара намењених за стамбено збрињавање породица избеглица као и 220 милиона динара за стамбено збрињавање породица интерно расељених лица.

Уговор је, испред општине Кула, потписала помоћница председника општине, Јелена Павков.

Извор: Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије

Претходни чланакПУ у Сомбору: На подручју општине Кула евидентирана једна саобраћајна незгода
Следећаи чланакМариника до краја оголила интересну групацију – опозицију: Свако са сваким, без обзира на све, само да се докопају власти

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here