Потпредседник Фудбалског савеза Србије посетио фудбалске стадионе у Кули, Црвенки и Сивцу

Фото: Qmedia

КУЛА, ЦРВЕНКА, СИВАЦ, 22.11.2023. – Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић посетио је ФК ,,Хајдук 1912“ у Кули, ФК ,,Црвенка“ и ФК ,,Полет“ у Сивцу и том приликом уручио им је поклоне у виду фудбалских лопти и друге ситне спортске опреме.

Недимовић је прво посетио стадион Милан Средановић у Кули, где су га дочекали директор Спортског центра Владан Рачић, спортски инспектор Саша Голочорбин, тренери ФК ,,Хајдук 1912“, Слободан Вуковић и Жељко Ачански, и почасни председник Општинског фудбалског савеза Жарко Поповић. Том приликом договорена је сарадња са Фудбалским савезом Србије да се на овом стадиону прави тренинг центар за потребе истог, што значи да ће се реконструисати стадион и правити нове свлачионице.

Након обиласка стадиона и свлачионица овог Фудбалског клуба, он се упутио ка Црвенки, где је обишао стадион ФК ,,Црвенка“ и поразговарао са општинским званичницима и члановима руководства и стручног штаба ФК ,,Црвенка“.

Напослетку, у Сивцу су га дочекали чланови руководства ФК ,,Полет“, као и председник општине Кула, Дамјан Миљанић и председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић. Генерални секретар ФК ,,Полет“, Жељко Варагић, истакао је да је предност ФК ,,Полет“ то што једини у Западнобачком округу има Женски фудбалски клуб, те да им је потпредседник Недимовић обећао сваку врсту помоћи за исти:

,,Потпредседник Фудбалског савеза Србије био је упознат са тим да у Сивцу постоји Женски фудбалски клуб – једини у Западнобачком округу. На нашу радост, обећао је да ће помоћи све што је потребно за ЖФК. Тај клуб није добио помоћ од државе. Када смо били у другој лиги, помоћ је добила прва, а када смо били у првој помоћ је добила друга, тако да смо увек били некако изостављени, док смо сада добили обећање да ће нам помоћи око свега што је потребно, тако да нас то радује и даје нам подстрек за све што следи“.

Он се захвалио локалној самоуправи која им је много помогла да се у свлачионицама уради комплетна струјна инсталација, плочице и столарија, због чега те просторије сада изгледају врло лепо:

,,С обзиром на то да је Недимовић играо у Сремској Митровици, добро се сетио утакмица са Сивцом и да је било ,,само не иди у Сивац“. Били смо стабилни војвођански лигаш и стремимо да се опет вратимо у ту лигу. Рекао је да се добро сећа како је екипа у Сивцу била добра и одушевљен је стадионом, тереном и свлачионицама. Локална самоуправа нам је много помогла, урађена је комплетна струјна инсталација, плочице су сређене, стављен је гипс, столарија је максимално добра и сада све изгледа врло лепо“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ суботу обележавање 77 година од  колонизације народа из Црне Горе у Кулу
Следећаи чланакЂиласовац води кампању из најскупљег града у Европи! Обрадовић отишао у Лондон, а грађани му поручују: Обиђи Овчу, Борчу, Kрњачу…

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here