Почео 3. Фестивал ,,Публикум“: Вечерас представа ,,Лажа и Паралажа“ Српског народног позоришта

Фото: Qmedia

КУЛА, 23.11.2023. – У позоришној сали Културног центра у Кули по трећи пут је отворен Фестивал професионалних позоришта ,,Публикум“. Публика је громогласним аплаузом поздравила директора Културног центра, Каменка Бертића, који је с великим поносом отворио још један Фестивал, а затим је позорницу препустио глумцима Народног позоришта ,,Тоша Јовановић“ из Зрењанина, који су се представили ауторским пројектом Бориса Лијешевића и Федора Шилија ,,Шта ће бити са свима нама“.

Публика је овај комад прихватила са одушевљењем јер говори о темама које су врло присутне – о опасности од вируса, рата, миграција и поскупења, времену када се не усуђујемо да гледамо у будућност пуну неизвености, зебње, страха и питања. Сви ови ставови, дилеме и мисли искоришћене су за игру и од њих су стварни комад, заплет и ликови.

Публика је представу ,,Шта ће бити са свима нама“ оценила са 4,55, а о  њој смо поразговарали са глумицом Саром Симовић која је истакла да је први пут  у Кули и да је заиста одушевљена Културним центром:

,,Први пут сам у Кули и Културни центар је јако леп, као и сала, а и домаћини су супер. Прошле године су колеге исто биле овде са својом представом, али сам ја први пут овде. Представа је почела да се припрема у децембру прошле године, а премијера је била у априлу. Имали смо неке паузе и радили смо је парцијално, што је и добро, јер смо имали времена за рад, размишљање и креирање. Редитељ ове представе, Борис Лијешевић, био је мој професор на Академији уметности у Новом Саду, тако да сам негде и виђала код њега и била део овог начина рада. Овај пројекат је такав да смо радили и долазили до ствари уз помоћ неких личних прича које су се касније креирале у целину“.

Вечерас, друге фестивалске вечери, Српско народно позоришта из Новог Сада извешће представу ,,Лажа и паралажа,, Јована Стерије Поповића, у режији Слободана Бранковића, док ће сутра, треће фестивалске вечери, Народно позориште ,,Стерија“ из Вршца извести Молијерову представу ,,Дон Жуан“, у режији Андреја Цветановског. Представе почињу у 20 часова, а улаз је слободан.

Извор:Qmedia

Претходни чланакТестирани ученици ОШ ,,Вук Караџић“ који учествују у пилот пројекту ,,Свако дете има право да одраста здраво“
Следећаи чланак39. ,,Фамус“ у суботу у Сивцу, карте у продаји

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here