Саво Манојловић и његова организација „Kрени-промени“ на платном списку доказаних србомрзаца (ФОТО)

Фото: ATAImages

Рокфелерови долари у српској опозицији – Разоткривена веза са Савом Манојловићем!

Саво Манојловић, вођа покрета „Kрени-промени“, постао је препознатљив након протеста и блокада путева 2021. године, током којих се чак и физички сукобио са својим неистомишљеницима!

Иако његов политички пут и повезаност с некадашњим властима, конкретно Демократском странком о којима смо већ писали, кваре слику коју жели да нам представи овај „млади активиста“, који као „нема путера на глави“, подаци са сајта Рокфелеровог фонда откривају нам још нешто!

Иза овог опозиционог активисте, стоји подршка значајних међународних фондова.

„Kрени-промени“ је, на пример, на платном списку Рокфелеровог фонда, који је донирао 60.000 долара, како је објављено на њиховом званичном сајту.

Манојловић је такође председник Удружења за заштиту уставности и законитости и члан „Скупштине слободне Србије“, као и НВО „Грађанске иницијативе“. Ова организација је оптужила Србију за геноцид у Сребреници, што додатно описује Манојловићеву проНАТО позицију.

Иронично, иако се залаже за уставност и законитост, Манојловићева активност је често у супротности с уставним поретком Србије. Подршка коју добија од страних фондова као што је Рокфелеров, који је познат по подршци сепаратистичким тежњама на Kосову, поставља питања о његовим правим мотивима.

Поред „Kрени-промени“, Манојловић је повезан и с другим НВО-има, које финансирају различите међународне организације и фондови. Међу донаторима су Амбасада САД, Амбасада Велике Британије, Европска комисија, Фондација Института за отворено друштво, Фреедом Хоусе, Фриедрицх Еберт Стифтунг, Kосовска фондација за отворено друштво, Национални фонд за демократију (НЕД), Савет Европе, Светска банка, Уједињени методистички комитет за помоћ, УСАИД…

С обзиром на ове везе, поставља се питање које интересе заправо заступа Манојловић и његова организација. Да ли су њихове активности уистину усмерене ка бољитку Србије, или служе страним интересима који можда имају друге циљеве?

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакЂаци из Куле у посети Ликовној галерији КЦ у Кули
Следећаи чланакРуска странка: Тражимо хитан улазак Србије у БРИKС! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here