Новосадска ОСА очарана нацистичком идеологијом – овај пут су им усташе биле инспирација

Фото: nsuzivo.rs

Ноћас су у појединим улицама у Новом Саду осванули плакати и налепнице са усташким симболима на којима пише За ОСУ спремни.
Ова матрица Гебелсове пропаганде је своју премијеру доживела 1933. године када су нацисти запалили Рајхстаг (скупштину) у Берлину и за то оптужили своје политичке противнике, што је искоришћено као оправдање за хапшење на хиљаде комунистичких активиста.

Водећи се овим идејама и с обзиром на саопштења која су уследила и наслове на појединим новосадским порталима, више је него очигледно из које кухиње је смишљена ова акција, а све у циљу оптуживања Српске напредне странке да стоји иза ове акције.

ОСИ (Омладинска студентска акција) би синоћна акција прошла као успешна, међутим, узнемирени грађани су приметивши сумњиву групу људи на новосадским улицама позвали припаднике Министарства унутрашњих послова који су поменуту групу и легитимисали.

Према незваничним изворима, легитимисани су управо припадници ОСЕ и то баш у оним улицама где су и освануле спорне налепнице.

Подсетимо, ОСА (Омладинска студентска акција) представља радикално крило Ђиласове опозиције на чијем челу се налази Брајан Брковић, унук Јеврема Брковића који је био изразито анти-српски настројен и који ће остати познат у јавности због Отвореног писма извињења херцеговачким Хрватима и Муслиманима. Јеврем Брковић је од 1991. до 1999. године био у емиграцији у Хрватској и под заштитом Фрање Туђмана.

Извор: nsuzivo.rs

Претходни чланакОбјављене нове цене горива
Следећаи чланакМилош Француз пролупао: Јовановић хоће да врати обавезни војни рок који је укинут док је био на власти! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here