Чланица Председништва СНС, Маја Гојковић, посетила Кулу

Фото: Qmedia

КУЛА, 27.11.2023. – Чланица Председништва Српске напредне странке, Маја Гојковић, боравила је у посети Кули, где је том приликом, у разговору са женама из општине Кула, имала прилику да чује њихове ставове,похвале и сугестије. Гојковићева је рекла да су јој жене пренеле да подржавају напоре Српске напредне странке и Владе Србије за отварање нових радних места, као и настојања да се земља равномерно развија у сваком сегменту и да Србија буде добро место за живот за све грађане где год да живе. Такође, напоменула је и то да се све више улаже у обнову домова културе, музеја и библиотека широм Србије, као и да ће Кула, уз финансијску подршку Покрајинске владе, која је издвојила 200 милиона динара 2024. године добити модеран музеј и градску библиотеку, уз подршку и Министарства културе:

„Разговарале смо о томе колико је важно да постоји перспектива да се нађе посао у општини у којој живите, јер оно што је најважније јесте да жене са којима сам разговарала желе да живе и раде у месту у ком су се родиле и да не желе да одлазе у велики градове попут Новог Сада ни Београда, а поготово им није циљ да напусте нашу државу, јер сматрају да Србија иде у добром правцу и да овде има услова за добар живот. Све оне воле Кулу и места у којима живе зато што се Србија развија, а тиме и њихова општина. Поздравиле су пројекат Покрајинске владе за изградњу библиотеке и галерије у некадашњој згради полицијске станице, што је један заиста важан пројекат, не само за општину Кула, већ и шире. Све ово ћемо остварити уз победу на предстојећим изборима листе „Александар Вучић Србија не сме да стане“. Убеђена сам да ће се 17. децембра овде изаћи на изборе и да су моје данашње саговорнице донеле важну одлуку за себе и своје породице да гласају за листу „Србија не сме да стане”.

Поред жена из општине Кула, Гојковићеву је дочекао и председник општинског одбора Српске напредне странке Кула, Дамјан Миљанић, са сарадницима, који се захвалио на посети и подршци коју општина Кула има, како од Министарства културе, тако и од Покрајинске владе:

„Желим да се захвалим госпођи Гојковић на данашњој посети, која је уприличена у једном неформалном амбијенту, где су биле присутне не само жене из јавног сектора и наше странке, већ уопште жене са наших простора. Искористио сам прилику да са министарком попричам о новим пројектима, а ове године креће највећи пројекат у култури који је икада рађен у нашој општини, а то је реконструкција зграде некадашње полицијске станице која ће, након реконструкције и адаптације, бити простор музеја, библиотеке и летње позорнице, чије је отварање планирано за следећу годину, а паралелно са тим смо причали и о томе како да се министарство укључи у опремање тог будућег музеја, као и о још неким, за нас битним, пројектима“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржани “Традиционални дани свињокоља” у Kули
Следећаи чланакОдржана промоција монографије о Светониколајевском храму у Сивцу аутора Зорана О. Перуничића

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here