Понош, Мариника и Лутовац део хрватске шпијунске мреже!

Фото: Antonio Ahel/ATA Images

Ово није нимало изненађујуће, с обзиром на то да српска опозиција, поготово либерална и прозападна има итекако добру сарадњу са Хрватском

На друштвеној мрежи Телеграм појавила су се имена сарадника протераног хрватског дипломате Хрвоја Шнајдер.

Kако се наводи, Здравко Понош, Мариника Тепић и Зоран Лутовац често су се састајали са Шнајдером и са њим делили разне информације.

Осим њиих, део исте мреже чинило је још опозиционих политичара и чланова разних невладиних организација.

Kако се испоставило, хрватски шпијун у почетку је био опрезан и није се одмах предао агресивном наступу и раду како не би био откривен.

Временом је ипак примећена његова нелегална активност, па је већ дуже време био на мерама српске службе. Kако се у Србији закува(ва)ла политичка ситуација услед предизборне кампање, интензивирао је своје деловање и направио неке, по њега кобне потезе. Све је документовано.

Шнајдер је веома интензивно радио по нашој земљи и имао је велики буџет на располагању. Плаћао је и шаком и капом српске опозиционаре – опозиционо настројене активисте из политичких партија, НВО сектора, медија итд.

Ово није нимало изненађујуће, с обзиром на то да српска опозиција, поготово либерална и прозападна има итекако добру сарадњу са Хрватском, а током ове кампање су добили и озбиљну међско-политичку подршку из ,,лијепе њихове“.

Ова информација и не треба да чуди јер су представници Ђиласове опозиције транспарентни по питању аутошовинизма.

Тако да су им, верујемо, паре из Хрватске за пљување по Србији добро дошле да споје „лепо и корисно“, гледајући из њихове перспективе.

Усташки злочини за њу као да се нису десили

Прелетачица Мариника Тепић, потпредседница ССП-а залаже се за признавање лажне државе Kосово, за увођење санкција Русији, а у више наврата је српски народ називала геноцидним.

За њу страдање Срба деведесетих небитно, али Сребреницу дефинише као геноцид!

Осим што игнорише српска страдања и жртве током прошлог рата, тако јој није пало на памет да осуди усташке злочине за време Другог светског рата.

Сада је, чини се, јасно зашто се о свом народу на сва уста говори најгоре, а комшијски усташки злочини ни не спомињу.

Са хрватским држављанством хоће да води Србију
Странка „Србија центар“ чији је председник Здравко Поош дели исто мишљење о најважнијим темама у Србији. И он је за признавање тзв. Kосова, увођење санкција Русији и за то да се Србија оптужи за геноцид у Сребреници.

Здравко Понош има хрватско држављанство које је тражио и добио од Хрватске, па је контакт са „земљаком“ Хрвојем Шнајдером и те како логичан.

Здравко Понош је био начелник Генералштаба у доба Бориса Тадића. Смењен је и отеран из војне службе, због тога што је исувише отворено радио за интересе САД и НАТО. Службе су забележиле Поношево обећање америчком сенатору (2006.) да ће састав војске смањити са 62.000 на 27.000 људи, и да ће затворити бројне касарне. Америчке дипломате су у депешама, које је објавио Викиликс, обелоданиле да у срцу реформе система одбране у Србији имају Поноша, човека који има став и оријентацију која је у складу са америчким интересима.

Хрватски медији су се од новембра 2021. до краја изборне кампање у априлу 2022., утркивали у подршци Поношу. Недељни број хрватског „Вечерњег листа“ (20.03.2022.) изнео је хвалоспеве у тексту под насловом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Kулушићу”.

Хрватски портал „Дневно“ је објавио текст под насловом -„Оженио је Хрватицу, Србија се коначно буди!“. „Јутарњи лист“ је објавио текст под насловом „Опорбени адут против Вучића: Генерал ожењен Хрватицом“…

Приврженост Хрватској је неоспорна, стога ни његов контакт са амбасадором ове земље ни мало не чуди. Јер, није први пут да националне интересе земље у којој живи и којом ннеуспешно покушава годинама да завлада, врло здушно ставља на последње место.

Лутовац радио у корист независне Црне Горе
Зорана Лутовца на место председника ДС-а довео је лично Драган Ђилас.

Био је амбасадор СРЈ у Црној Гори где је радио у корист независности ове државе. Радећи увек против своје земље, и он се залаже за то да се Србија оптужи за геноцид у Сребреници, да се уведу санкције Русији и за признавање лажне ржаве Kосово.

Ниједна чињеница не чуди, и само служи да се послажу коцкице. Јер, ако је неко радио на томе да дође до распада земље чији је представник, зашто не би уско сарађивао са амбасадором Хрватске.

Шнајдер и његови хрватски компањони не само да су врбовали опозиционаре, него ау активно радили и на врбовању лица из владајућих структура. Покушавали су да врбују неке народне посланике, државне службенике, људе из безбедносних структура, чланове СНС-а за које су мислили да су лабилнији и да би зарад личног интереса могли да издају своју земљу, партију и председника Вучића.

Под контролом држе и велики део хрватске националне мањине у Србији, поготово политичке представнике хрватске мањине у Србији. Хрватски политички представници из Србије су се поводом овог случаја засад огласили тако што су ,,изразили забринутост због нових односа Србије и Хрватске“, без конкретнијих детаља.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакИдеолог Ђиласове коалиције извређао Ђоковића и српске навијаче! Необразовани сте, немате културу! (ФОТО)
Следећаи чланакМанипулација! Ђилас и Мариника купили налоге на мрежи Инстаграм!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here