Вршачка представа ,,Дон Жуан“ победник 3.  Фестивала ,,Публикум“

Фото: Qmedia

КУЛА, 27.11.2023. – Завршен је још један, трећи по реду, Фестивал професионалних позоришта ,,Публикум“. Током пет фестивалских дана Културни центар у Кули врвео је од посетилаца, па се готово сваког дана тражила карта више, чиме се још једном доказало да публика воли, познаје и жели позориште.

Концепт Фестивала је такав да о квалитету представа и победнику одлучује публика која, након сваке представе, у кутије означене бројевима од 1 до 5, убацује своје карте и на тај начин вреднује квалитет одгледаног.

У такмичарском делу учествовале су четири представе, а публика је одлучила да пласман буде следећи: четврто место и оцену 3,46 освојила је представа ,,Лажа и паралажа“ Српског народног позоришта у Новом Саду, у режији Слободана Бранковића; треће место, уз оцену 4,50, припало је глумцима Шабачког позоришта, за извођење ,,Мрачне комедије“ у режији Петра Јовановића, друго место и оцену 4,55 освојила је представа ,,Шта ће бити са свима нама“ Народног позоришта ,,Тоша Јовановић“ из Зрењанина, у режији Бориса Лијешевића, а прво место и победу на Фестивалу, уз оцену 4,67 заслужено су понели глумци Народног позоришта ,,Стерија“ из Вршца, за представу ,,Дон Жуан“, у режији Андреја Цветановског.

Последње фестивалске вечери, у част награђених, ,,Југоарт“ продукција из Београда извела је представу ,,Ноћ у кући господина Колака“, па је тако публика  имала прилику да се забави, насмеје и ужива уз познате глумце – Ирфана Менсура, Слободана Боду Нинковића и Владимира Керкеза.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдбојкаши „Хајдука“ јесењи прваци Прве војвођанске лиге Исток
Следећаи чланакTovábbadni a hagyományt

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here