Србија је помогла братској Русији – она је земља савезник! Руски аналитичар о набавци моћних хеликоптера (ФОТО)

Фото: Tanjug/Rade Prelić

Србија једина није приступила анти-руским санкцијама, и зато је Вучић мета напада

Набавка хеликоптера Ми-35 од Србије са Kипра је повољна развојна опција за Русију, јер је постојао ризик да ове машине под притиском САД буду пребачене у Украјину. Ово је Игор Kоротченко, познати русики војни аналитичар и главни уредник часописа „Национална одбрана“, рекао за једну од најгледанијих руских телевизија РИА Новости.

Србија је претходно са Kипра добила 11 борбених хеликоптера Ми-35П руске производње на основу споразума о њиховој препродаји постигнутог у јуну.

Председник Србије Александар Вучиц́ прегледао је у четвртак поподне хеликоптере на војном аеродрому Батајница. Он је истакао да „воли” Ми-35 више од свих других хеликоптера српске војске.

Председник Србије и врховни командант Војске Србије оценио је да су то тврђаве које лете, те да је звук ових хеликоптера злокобан за непријатеља.

Да није Србије, Запад би приморао Kипар да убојите машине испоручи Украјини
Kоротченко наводи да је овај догађај свакако позитиван за Русију, и наводи разлоге за такав став:

– Да хеликоптере Ми-35 није набавио наш савезник на Балкану, постојао би велики ризик да би Kипар, под притиском Запада, посебно САД, пребацио ове машине у Украјину, рекао је Kоротченко.

-Наравно, трансфер наведене војне опреме са Kипра у Србију могао би да се изврши само уз обавештење и одговарајуц́у сагласност Руске Федерације, јер је то јасно предвиђено у свим уговорним документима примарног купца. Србија је земља савезник,за Русију на Балкану, а Kипар такође веома подржава добре односе, рекао је Kоротченко.

Време је предузимамо конкретне политичке, економске, војне акције подршке Београду
– Потребно је и да овде пажљиво анализирамо ситуацију. И не само да шаљемо поруке политичке природе, већ и предузимамо конкретне политичке, економске, војне акције подршке Београду, нашем савезнику Србији. Нашем једином верном савезнику, истако је аналитичар.

Он је такође приметио да је куповина руског наоружања не од саме Москве, вец́ од других њених оператера, оправдан корак за Београд.

-У условима када су могуц́ности Руске Федерације за снабдевање Балкана оружјем објективно ограничене чињеницом да руте њихове испоруке морају да се одвијају кроз ваздушни простор или преко територије земаља суседних Србији, што значајно зависи од мишљења и ставова Брисела, ова опција за јачање моц́и Војске Србије се чини најприкладнијом, објаснио је Kоротченко.

Он је нагласио да је Ми-35 „један од најефикаснијих ваздушних јуришних хеликоптера”:

– Данас тамо (ЕУ) имамо можда само једног, правог, верног савезника, Србију, закључио је Kоротченко.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакСа оваквима би тзв. десничари у коалицију: Ђиласова активисткиња лобира за независно Kосово и Велику Албанију (ФОТО/ВИДЕО)
Следећаи чланакДушанка Голубовић (СНС): Покрајина је место где се брине о грађанима, а не о тајкунима

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here