Teadélután Kúlán

Fotó: Pannon RTV
KÚLA, 28.11.2023. – A találkozót első ízben rendezte meg a Vajdasági Magyar Szövetség nyugdíjas fórumának szervezete. Az idősebb generáció tagjait a helyi Népkörben várták.

Bognár Ilona számára nagy feltöltődést jelentenek a teadélutánok, ugyanis ilyenkor meg tudja osztani élményeit a régi barátokkal.

„Amikor mi kézművesek és kézimunkázók tartunk ilyen találkozókat, akkor általában az egy zenés mulatság szokott lenni szombaton vagy vasárnap, és akkor van tánc, tombola, beszélgetés.”

Fotó: Pannon RTV

Az ilyen és hasonló jellegű találkozóknak közösségformáló erejük van, mondta el Major András, a Vajdasági Magyar Szövetség nyugdíjas fórumának körzeti elnöke.

„Elég jó a visszajelzés, most először csináljuk ezt ilyen formában, de nekem az a benyomásom, hogy ez hiányzik az embereknek, és ezt meg kell majd ismételnünk más alkalommal is.”

Fotó: Pannon RTV

Elsősorban a nyugdíjasok részére szervezik meg az összejövetelt, de bárki más is ellátogathat a teadélutánra, melynek fő célja, hogy összekovácsolja az embereket – árulta el Valka Károly, a VMSZ kúlai körzeti szervezetének elnöke.

„Az utóbbi években és időben a televízió, az internet valószínűleg kihat arra, hogy az emberek kevesebbet találkoznak egymással. Úgy gondolom, hogy különösen fontos ez az idősebb polgártársainknál, hogy találkoznak, elbeszélgetnek, elmondják egymás gondját-baját és emellett még szórakoznak is.”

Fotó: Pannon RTV

A szervezők elmondták, hogy a jövőben havi rendszerességgel szeretnének tartani ilyen jellegű összejöveteleket, és bíznak abban, hogy minél nagyobb számban tudják majd összefogni a közösséget.

Forrás: Pannon RTV

Претходни чланакKúlán jártak a VMSZ képviselői
Следећаи чланакСа оваквима би тзв. десничари у коалицију: Ђиласова активисткиња лобира за независно Kосово и Велику Албанију (ФОТО/ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here