Покрајинска влада издала дозволу за изградњу прве деонице брзе саобраћајнице Бачки Брег – Наково

Фото: pexels

НОВИ САД, 01.12.2023. – Покрајинска влада издала је дозволу за изградњу прве деонице брзе саобраћајнице Бачки Брег – Наково.

„Очекујемо да ће, према најавама Владе Републике Србије, у наредних неколико недеља почети припремни радови на изградњи прве деонице брзе саобраћајнице Бачки Брег – Наково, важне за економски развој севера Србије. То ће истовремено бити и почетак изградње коридора, дугог 175 километара, који ће повезати територије Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја и Кикинде и створити услове за њихов убрзани развој“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према његовим речима, то ће уз радове на Фрушкогорском коридору, који веома добро напредују, као и очекивану изградњу ауто-пута од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада, потпуно променити слику Војводине и бити изузетно важан замајац за развој привредних потенцијала.

Ова саобраћајница ће повезивати Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Бечеј, Нови Бечеј, Кикинду и Српску Црњу, објавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Министар је додао да је извођач већ почео са рашчишћавањем терена како би започео са радовима на изградњи брзе саобраћајнице, у складу са дозволом.

Извор: РТВ

Претходни чланакУ недељу се пали прва свећа на адвентском венцу у дворшту католичке цркве у Кули
Следећаи чланак„Веверице“ дочекују „Херцеговац“, почиње ноћни турнир у малом фудбалу у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here