У Кули одржана хуманитарна изложба ,,Огледало душе“

Фото: Qmedia

КУЛА, 01.12.2023. – Уметничко ликовно саборовање под називом ,,Огледало душе“ и ове године је организовано у Ликовној галерији Културног центра у Кули под покровитељством Удружења оболелих од мултипле склерозе ,,Западна Бачка“ из Сомбора.

Традиција овог окупљања које је хуманитарног карактера настављена је и ове године, па је тако изложба окупила 25 ликовних уметника широких стилских опредељења који потичу из различитих културних средина, а циљ изложбе је, као и до сада, да помогне онима који су здравствено угрожени и којима је потребна посебна пажња.

Председник Удружења оболелих од мултипле склерозе ,,Западна Бачке“, Живко Радмило, истакао је да је Општина Кула једна од најбољих у Западнобачком округу, да има  слуха за особе са посебним потребама и културу, због чега се сарадња из године у годину наставља:

,,Сваке године поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, Културни центар, односно Ликовна галерија Културног центра у Кули, организује ову изложбу. Ове године имамо 25 радова уметника који су своје слике подарили Удружењу оболелих од мултипле склерозе. Овом приликом се захваљујем Општини Кула и руководству које има разумевања за културу и за особе са посебним потребама и надам се да ћемо и убудуће сарађивати. Општина Кула једна је од најбољих у Западнобачком округу када су у питању особе са инвалидитетом и културна дешавања. Општина Кула има највише разумевања, као и њени становници. Имамо нешто у Сомбору, Апатину и Оџацима, али је разумевање слабо. Ова изложба је продајног карактера, слике могу да се откупе и новац се донира облелима од мултипле склерозе“.

Када је реч о Удружењу оболелих од мултипле склерозе ,,Западна Бачка“, он је истакао да имају око 80 чланова и да су међу три најбоља удружења у Војводини, што је препознато од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, са којим фантастично сарађују:

,,Удружење има око 80 чланова, поквира Западнобачки округ, имамо Удружење и у Кули са којим имамо добру сарадњу. Наше Удружење је међу три најбоља у Војводини, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Селаковићем и помоћницом Биљаном Барошевић препознаје наше активности и заиста фантастично сарађујемо“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланак„Веверице“ дочекују „Херцеговац“, почиње ноћни турнир у малом фудбалу у Руском Крстуру
Следећаи чланакОгади их народу, па се докопај фотеље: Опозиција у расулу – Ђиласови медији напали Тадића, Радуловића и Јеремића!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here