У току радови на изградњи дела фекалне канализације у Црвенки

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 06.12.2023. – У делу Црвенке познатијем под називом Ново насеље увелико су у току радови на изградњи дела фекалне канализације. У последњих пар година урађено је више од 95% планираног посла, а, након завршетка ових радова, десетак кућа биће прикључено, чиме ће проценат покривености фекалном канализацијом бити повећан. Радове је посетио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је највећи део фекалне канализације урађен пре неколико година, када су у два највећа насељена места, Кули и Црвенки, све улице, изузев појединих, прикључене:

„Највећи део радова урађен је пре неколико година, када је практично у Кули и Црвенки завршено негде око 95% радова на канализационој мрежи. Тада су остали неки делови улица, овде у Црвенки на Новом насељу и на једном потезу у улици Петра Драпшина иза стадиона, такође овде у Црвенки. У претходном периоду урађена је пројектна документација, те ће се у најскоријем року кренути са радовима и у незавршеним деловима. У осталим насељеним местима пројектна документација се завршава или је већ завршена или, као што је случај у Сивцу, где очекујемо веома брзо реализацију, где су средства за канализацију и пречистач обезбеђена и надамо се да ће убрзо тај капитални пројекат кренути у реализацију“.

Јавно комунално предузеће „Водовод“ пре неколико година преузело је управљање над канализацијом, а директор овог предузећа, Миљан Драшковић, рекао је да ови радови носе са собом огроман значај, како за њих као предузеће, тако и за насељено место Црвенку у целини:

„Ово је заиста велика ствар за нас и, када је „Водовод“ преузео управљање канализацијом, било је покривено 95%, а ово је неки мањи проценат што је остао. Овим радовима повезује се на канализацију Ново насеље и предузеће „Патент“, а остало је неких десетак кућа где канализација није могла слободним падом да досегне, па се праве потисне станице које ће посебно те куће да обезбеде са канализацијом. Један од изазова који нам предстоји јесте замена азбестних цеви и то је велика ствар и инвестиција која се ради једном у педесет година, ми ћемо имати част и привилегију да учествујемо и надамо се најбољем и скоријем решењу и завршетку тог пројекта“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПУ у Сомбору: На подручју општине Кула евидентиране две саобраћајне незгоде
Следећаи чланакПомоћница министра за железнички транспорт посетила Сивац: Решавање проблема пружних прелаза и опстанка силоса

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here