Одржана седница Савета за запошљавање општине Кула: Уручена захвалница НСЗ

Фото: Opština Kula

КУЛА, 08.12.2023. – У свечаној сали Скупштине општине Кула данас је одржана седница Савета за запошљавање на којој је представљен Програм запошљавања у општини Кула од 2024. до 2026. године. Седници је присуствовао и Борис Драганов, директор Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор који је, овом приликом, у име НСЗ примио захвалницу у име сјајне, вишегодишње сарадње.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да општина Кула има сјајне резултате и пад незапослености од 60% у последњих десет година, у чему свакако велики удео има и НСЗ. Истакао је да настављају са мерама које су се до сада добро показале, али и да ће бити уврштене нове, пре свега када је у питању социјално предузетништво:

,,Представљен је Програм запошљавања до 2026. и он је обухватио низ мера, неких које смо имали и до сада и које су се показале као добре и неких које су нове, пре свега када је у питању социјално предузетништво. У Кули је формирано прво социјално предузеће у Србији и показало се да они имају извесне проблеме у пословању, те су за наставак функционисања осмишљене мере. Новина је и мера субвенционисања и набавке опреме за предузетнике јер се показало да многи од њих имају потребе за проширењем, због чега су им потребне подршка општине и државе. Сам програм је подложан променама, новим предлозима и сугестијама. У наредних десетак дана појединци, предузетници и удружења могу  се јавити и предложити неке од мера. Ако се покаже да има простора да се те мере уврсте у програм то ће сигурно бити учињено, а након тога следи усвајање на Општинском већу и потом на Скупштини. Општина Кула има јако добре резултате и пре две године добила је награду од Националне службе за запошљавање, а и ресорни министар је приликом посете Кули, на дан Општине Кула, истакао да је Општина Кула општина која има пад од 60% незапослености у последњих 10 година. Од 2020. до данас број незапослених смањен је са готово 3000 на испод 2000. Показало се да сарадња са НСЗ је јако добра и у том смислу смо ми са новоа Општине уручили захвалницу НСЗ, Филијали у Сомбору. Она покрива општину Кула и самим тим са њом највише сарађујемо. Уверен сам да ће та сарадња и у наредном периоду бити добра и да ће тај тренд до 2026. наставити да буде онај који смо очекивали и да ће стопа незапослености бити битно испод 10%. Ми смо општина која има пад броја лица који су корисници социјалне помоћи, што такође охрабрује и показује да се иде у добром смеру када су у питању програми запошљавања“.

Борис Драганов, директор НСЗ Филијала Сомбор, захвалио се у лично име, али и у име свих колега на овој престижној награди и истакао да је сарадња општине Кула и НСЗ и ове године била беспрекорна:

,,Значи нам пуно. То није само захвалница за мене лично, већ и за Националну службу за запошљавање у глобалу. Ове године, као и до сада, имамо јако добру сарадњу са Општином Кула. Међутим, ове године отишли смо корак даље у смислу проналаска нових послодаваца и остваривања неких активних мера политике запошљавања које су последњих година биле запостављене. Захваљујем се у лично, али и у име свих колега на овој престижној награди“.

Извор: Q media

Претходни чланакСтрани шпијуни послати у Србију да помогну НАТО опозицији: Дојавама о бомбама покушавају да изазову панику, а главни циљ је рушење власти
Следећаи чланакЧеда Јовановић разбуцао Ђиласа сатиричном песмом и видеом: Са моје тачке гледишта, ти си мишу ништа! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here