„Засади и сачувај“: општина Кула богатија за готово пет хиљада нових садница

Фото: Opština Kula

КУЛА, 09.12.2023. – У оквиру акције „Засади и сачувај“, која је настала као резултат договора и меморандума општине Кула са 25 удружења и невладиних организација, посађено је више од четири хиљаде нових садница. У току претходних пар дана посађено је три хиљаде садница тополе и багрема, док је  на простору дивљих депонија у Црвенки, Руском Крстуру и Крушчићу посађено више од хиљаду садница јасена. Важну улогу у овој акцији има Министарство заштите животне средине, с обзиром да су, захваљујући ангажману поменутог министарства, дивље депоније најпре саниране и на њима је постављен видео надзор, а потом су оне постале зелене еколошке оазе. Такође, у акцију су се укључиле и многобројне приватне компаније које су донирале саднице. Огроман допринос акцији дало је и јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да ова акција представља пример позитивне праксе када је у питању сарадња локалне самоуправе са удружења, невладиним организацијама, приватним компанијама и јавним предузећа. Такође, Миљанић је истакао да је циљ акције десет хиљада посађених и очуваних садница у наредних пет година и да је сада већ извесно да ће тај план бити остварен:

„У оквиру акције „Засади и сачувај“ данас су посађене нове саднице у Црвенки, Руском Крстуру и Крушчићу, а њихов број је хиљаду. Претходно је засађено три хиљаде саднице и, захваљујући Министарству заштите животне средине, дивље депоније су прво саниране, потом је постављен видео надзор, а данас у великој акцији, коју су подржале многобројна предузећа и удружења грађана, хиљаду нових садница краси простор који је некада био прекривен смећем. План је био да у наредних пет година засадимо десет хиљада саднице и сада је већ у овој години извесно да ће тај план бити премашен, с обзиром да је у овој години посађено више од пет хиљада садница“.

Извор: Q media

Претходни чланакЧеда Јовановић разбуцао Ђиласа сатиричном песмом и видеом: Са моје тачке гледишта, ти си мишу ништа! (ВИДЕО)
Следећаи чланакСнимак како је опозиција састанчила са страним амбасадама! Шта су добили заузврат? (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here