Млађи во учи се орању од старијег; Алексић био у Г17 у време афере 1.000€, најбезочније преваре бирача! Сад обећава куле и градове

Фото: Pexels/Antonio Ahel/ATA Images

Алексић у овој кампањи обећава повећање плата и пензија („Очију ми!“) и дуплирање субвенција пољопривредницима

Не измишљамо ми сада, то је древна мудрост – „Младо се дрво савија“, каже наш народ. У детињству и у раној младости формира се личност, стичу се представе о добром и лошем, исправном и неисправном поступању. После, кад мушкарац, рецимо, почне да се брије, његов карактер је већ формиран.

Зато је веома важан утицај средине, родитеља и првих наставника. Уосталом, древни Латини, који су ударили темеље европској цивилизацији, говорили су: „А бове маиори дисцит араре минор.“ У преводу: „Млађи во учи се орању од старијег вола.“ Ако се још нисте досетили сами, да напокон кажемо: ово је текст о Мирославу Алексићу и Млађану Динкићу.

НАЈНЕЧАСНИЈА ИЗБОРНА ПРЕВАРА
Лидер Народног покрета Србије и први до Ђиласа (после Маринике Тепић) у пронатовској опозицији политиком је почео да се бави 2008. године као председник локалног одбора Динкићевих Уједињених региона Србије. За млађе читаоце, Уједињени региони, од којих сад није остао ни прах, у своје време били су моћна партија чији су функционери после Петог октобра спровели транзицију и приватизацију и осакатили Србију. И те године кад се Алексић учланио у Регионе, лидер ове странке Млађан Динкић извео је једну од најбезочнијих превара бирача. Тада на месту гувернера НБС, Млађан Динкић обећао је после избора сваком пунолетном Србину акције у вредности од 1.000 евра.

– Има само једна препрека која ме може зауставити да ове акције не вреде на тржишту, а то је ако, не дај боже, Николић победи. Ако се то деси, акције неће вредети ништа. Ако Тадић победи, ја вам гарантујем да ће свако добити по 1.000 евра – рекао је 25. јануара 2008. године Динкић уочи другог круга председничких избора, у ком су се надметали лидери СРС и ДС.

Тадић је победио, а овај Динкићев штос знатно је допринео томе. Грађани, наравно, никакве акције нису добили! Ни 100, ни 1.000 евра…

Јесте ли приметли да Алексић повремено шкиљи, као да има проблем с видом? Он је тад, као млади активиста, ишао од продавнице до продавнице у Трстенику и Стопањи и с доконим сељацима пио пиво испред задруге, ширећи причу о Динкићевим акцијама.

– Хиљаду евра, бре, кад ви кажем. Најмање хиљаду има да добијете, можда и две! Очију ми!!!

Тако је било… Од Динкића је учио политички занат.

Е сад, зашто је то важно?

ЧИМЕ СЕ БУРЕ ПРВО НАПУНИ…
Можда ћемо неког увредити или се о неког огрешити, али ми мислимо да није исто да ли је неко као тинејџер био у извиђачима и добровољни давалац крви или је завршавао занат у KПД за младе у Ваљеву. Функционери Уједињених региона Србије нису у историји политичког живота наше земље заузели место које им припада највише захваљујући несавршености нашег правног система. И Алексићев политички пут био би другачији…

Овако, саучесник у једној од најнечаснијих изборних превара у Србији и даље је активан. Чуј, „активан“?!

Алексић у овој кампањи обећава повећање плата и пензија („Очију ми!“) и дуплирање субвенција пољопривредницима („Има само једна препрека која ме може зауставити да субвенције не дуплирам, а то је ако, не дај боже, Вучић победи!“)

Учио се орању од најбољег.

Уосталом, народ зна: „Чиме се буре прво напуни, до краја свог века на то мирише.“

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакПокварени планови Драгана Ђиласа: Организовао специјалну емисију како би њих спустио испод цензуса (ФОТО)
Следећаи чланакЕксклузивно: Доказ да је Ђилас тукао жену и таста пред дететом! Она све испричала у полицији!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here